Recepti

Hangri kapkejk: Najbolja zamena, ali i dodatak za sreću

“Ne možete da kupite sreću, ali možete da kupite kapkejk, a to vam je skoro isto”, tako kaže Nataša Milošević, devojka koja pravi kapkejkse od čijeg izgleda i ukusa zastaje dah. Ono što Natašu i njen „Hangri kapkejk“ izdvaja od ostalih, i to ne samo u Beogradu, su buketi napravljeni od kapkejsa, koji su prava umetnička dela.

Utorak, 23.09.2014.

15:57

Autor: Jelena Trajkoviæ

Default images

Podeli:

Kapkejksi su tek nedavno postali pravi hit u Srbiji, ali su popularni već duže vreme u Sjedinjenim Državama. Mnogi ih zovu i tortice u korpicama, a oni koji su ih probali kažu da im je ukus prosto izmišljen. Nataša je, inače, diplomirani ekonomista, kojoj je jedan semestar na studijama u Americi bio dovoljan da postane očarana kapkejksima i da poželi da od toga ovde napravi posao.

"Bila sam u Americi na studijama jedan semestar i tamo su svi ludi za kapkejksima, na svakom koraku postoje prodavnice u kojima mogu da se kupe. Kada sam se vratila u Beograd, počela sam da ih pravim kod kuće, čisto da probam. Tako sam ih pravila i za rođendan moje sestričine, svi su se oduševili i jedan kolega moje sestre nije stigao da proba i tražio je da mu bukvalno sutra napravim i da će platiti. Rekla sam što da ne, onda smo napravili stranicu na Fejsbuku i sve je tako krenulo“, otkriva Nataša.

Samo ime "Hangri kapkejk“ je veoma interesantno, a iza njega stoji i zanimljiva priča.

"Moja sestra je idejni tvorac imena, igrala je jednu igricu na telefonu, imala je restoran i poslastičarnicu, koji su se zvali ’Hangri čiken’ i ’Hangri mafin’ i onda smo odatle smislile ’Hangri kapkejk’“, ističe Nataša.

U Natašinoj radionici svi su uključeni, sestra joj je glavni pomagač, a svoje uloge imaju i mama i tata, kao i svi prijatelji i familija koji negde putuju, pošto je snabdevaju ukrasima i svim ostalim što joj je potrebno.

Kapkejksi su najtraženiji, ali pravi i makaronse, torte i kejk popse (kuglice na štapićima), ali su buketi ili bidermajeri, kako ih neki zovu, nešto posebno. Poslednjih meseci postali su pravi hit, pa ih svi naručuju ne samo za devojačke večeri, veridbe ili venčanja, već i za rođendane i druge prilike. Za sve je zaslužna jedna devojka koja je odlučila da iznenadi drugaricu za devojačko veče.

"Jedna devojka mi se javila, pravila je drugarici devojačko veče i poslala mi je neke slike da li bih mogla da napravim neke ružice, ne mora da bude baš buket, ali tako nekako da ih aranžiram. Istraživala sam malo na Internetu i videla da to zaista može da se napravi tako, da bude buket i to je stvarno od tada postalo hit“, ističe Nataša.

I modna blogerka Anastasija Milojevic voli Hangri kapkejk

Kako sama kaže, prvi je bilo zaista teško napraviti, a sada je sada pravi profesionalac, pa ne čudi što joj se jednom desilo da za jedan vikend, pored svega ostalog, napravi čak sedam buketa.

"Prvi sam pravila dva sata, mama i ja smo to uradile zajedno, praktično je bilo: ’ne pomeraj se, ne diši’, ali sada sam se izveštila i uopšte mi nije potrebno mnogo vremena“, kaže Nataša.

Reakcije devojaka na bukete su sjajne, a po Nataša nam prenosi jednu koja je za nju bila najzanimljivija.

"Devojke se oduševe. Jednom prilikom je devojci koja živi ovde drugarica iz Amerike naručila buket i nije joj rekla šta će da dobije, samo da dođe kod mene i preuzme. Kada ga je uzela, nije mogla da veruje šta je u pitanju, oduševila se i prvo što me je pitala je bilo: ’da li ovo može posle da se jede’. Generalno, često dobijam to pitanje, i uvek odgovaram da je to obavezno posle“.

Zbog potražnje u poslednje vreme, Nataša već uveliko planira da proizvodnju premesti na drugo mesto, van svoje kuhinje. Za sada narudžbine prima preko ’Hangri kapkejk’ stranice na Fejsbuku, gde svi zainteresovani mogu da se obaveste o asortimanu ukusa. Nataša svima izlazi u susret i naglašava da je bitno da je kontaktiraju dan-dva pre nego što su im kolači potrebni, a za sve ostalo će se ona postarati. I, verujte, biće očarani.

foto: Peđa Vučković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare