Recepti

Kako čuvati osnovne namirnice u kuhinji?

Ukoliko planirate da uskoro idete u nabavku, nakon povratka kući imajte na umu kako pravilno da rasporedite kupljene namirnice kako bi što duže ostale sveže.

Ponedeljak, 22.09.2014.

16:20

Izvor: gloria.hr

Default images

Podeli:

Većinu namirnica najbolje je konzumirati dok su sveže. Međutim, tempo života je takav da često nemamo vremena da idemo svakodnevno u kupovinu pa mnogi moraju da se snalaze sa nedeljnim šopingom namirnica koje se potom rasporede kroz dane u nedelji.

Ukoliko želite da ih duže zadržitei svežim, banane uvek razdvojite jednu od druge. Tako ćete usporiti njihovo ubrzano dozrevanje.

Luk nikada nemojte držati u najlonskim kesicama, nego u papirnim na kojima bi najbolje bilo probušiti nekoliko rupica radi ventilacije.

Zelenu salatu čuvajte u posudi s poklopcem, u frižideru.

Hleb će duže ostati svež ukoliko ga odložite u plastičnu kesicu u koju ćete staviti stabljiku celera ili ga pak držite u lanenoj ili pamučnoj krpi.

Tvrdi sirevi čuvaju se umotani u pamučne salvete, a da se sir ne bi ubuđao, čuvajte ga s kockicom šećera.

Kafu i čaj nakon otvaranja premestite u limene ili plastične vakuum posude. Tako ćete sačuvati aromu, ali i ostale namirnice u blizini.

izvor i foto: gloria; ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare