Recepti

Napravite zdrav i niskokaloričan sladoled

Ovo je zdrav i ukusan sladoled koji ne sadrži kravlje mleko. Potrebno je: 2 šolje sojinog mleka, 2 dl krema od soje (recept za sojin krem pogledajte na kraju), 1/2 šolje braon šećera, 3 pune kašike kakaa, 1/4 šolje kokosovog ulja, 2 kašičice ekstrakta vanile, 2 kašičice kuzua.

Četvrtak, 31.07.2014.

15:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ukoliko nemate tečno sojino mleko, napravite ga od sojinog mleka u prahu koje je dostupno u svim prodavnicama zdrave hrane.

Priprema:

Rastvorite kuzu (biljni želatin, zgušnjivač) u 1/2 pola šolje sojinog mleka. Ostavite na stranu. U tiganju pomešajte preostalo sojino mleko, krem od soje i šećer, stavite na slabo zagrejanu ringlu i grejte dok ne proključa, stalno mešajući. Sklonite sa ringle i dodajte rastvoreni kuzu, kakao i ekstrakt vanile. Naspite u kutiju sa poklopcem i ostavite u frižifer da se ohladi sat-dva. Nakon što se mešavina ohladila u frižideru, ubacite je u zamrzivač. Posle jedan sat izvadite iz zamrzivača i dobro promešajte (da se ne bi stvorili kristali leda). Ponovite ovaj postupak 2-3 puta.

Recept za sojin krem:

Sipajte 1/4 šolje sojinog mleka u blender, dodajte 1/4 šolje kokosovog ulja i miksajte dok ne postane potuno kremasto i glatko. Dodajte još 3/4 šolje sojinog mleka, 1-2 kašičice šećera i blendirajte dok ne postane sasvim glatko i kremasto.

Izvor: zdravahrana
Foto: Veganbaking.net/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare