Recepti

Spremni za nirvanu: Jednostavan recept za Milka tortu

Sigurno ste se uvek pitali kako napraviti Milku, tu divnu čokoladu koji mnogi od nas obožavaju. E pa, drage dame, donosimo vam odličan recept za Milka tortu bez pečenja, a koju možete napraviti za svega pola sata.

Subota, 26.07.2014.

15:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 grama mlečne milka čokolade
  • 100 grama bele milka čokolade
  • 500 ml slatke pavlake
  • plazma keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer te mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela te u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku, te po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Plazma keks (može i petit ber, ukoliko ga više volite) namočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Prijatno!

izvor: mini magazin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare