Recepti

Čokoladne praline s keksom: najbrži recept od 3 sastojka

Čokoladne kuglice fantastičan su recept koji ćete zavoleti u trenutku. S obzirom na to da vam za njih ne treba ni mikser ni rerna i da se sastoji od samo tri sastojka, bez greške će ga napraviti baš svako...

Petak, 24.01.2014.

17:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Cokoladne praline s keksom: najbrzi recept od 3 sastojka Sastojci: - 250 grama sirnog namaza - 500 grama cokoladnog keksa s punjenjem - 250 grama cokolade za kuvanje Priprema: 1. Kekse zdrobite u mrvice. Najlaksi nacin je da ih sameljete ili ih stavite u vrecicu pa ih smrvite oklagijom. Izdvojite mali deo s kojim cete posipati praline. 2. Keks istresite u ciniju pa dodajte sirni namaz te dobro izmesajte dok ne dobijete gustu povezanu masu te rukama oblikujte kuglice precnika oko 3 cm. 3. Cokoladu otopite na pari te kuglice jednu po jednu umacite u cokoladu te odlozite na tanjir. Dok je cokolada jos topla kuglice posipajte s ostatkom mrvljenih keksica te ih stavite u frizider na minimalno sat vremena. Savet: - Ako zelite kuglice ujednaceno da prelijete cokoladom, ubacite ih u loncic te ih s dve viljuske okrecite dok nisu u potpunosti preliveni cokoladom, te ih istim kasikama podignite i stavite na tanjir. - Isto mozete uciniti i tako da kuglicu nabodete na viljusku i umocite je u cokoladu. Izvor: zadovoljna.hr Foto: artur84/freedigitalphotos.net zadovoljna Cokoladne kuglice fantastican su recept koji cete zavoleti u trenutku. S obzirom na to da vam za njih ne treba ni mikser ni rerna i da se sastoji od samo tri sastojka, bez greske ce ga napraviti bas svako... Cokoladne kuglice fantastican su recept koji cete zavoleti u trenutku. S obzirom na to da vam za njih ne treba ni mikser ni rerna i da se sastoji od samo tri sastojka, bez greske ce ga napraviti bas svako...

Sastojci:

- 250 grama sirnog namaza

- 500 grama čokoladnog keksa s punjenjem

- 250 grama čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Kekse zdrobite u mrvice. Najlakši način je da ih sameljete ili ih stavite u vrećicu pa ih smrvite oklagijom. Izdvojite mali deo s kojim ćete posipati praline.

2. Keks istresite u činiju pa dodajte sirni namaz te dobro izmešajte dok ne dobijete gustu povezanu masu te rukama oblikujte kuglice prečnika oko 3 cm.

3. Čokoladu otopite na pari te kuglice jednu po jednu umačite u čokoladu te odložite na tanjir. Dok je čokolada još topla kuglice posipajte s ostatkom mrvljenih keksića te ih stavite u frižider na minimalno sat vremena.

Savet:

- Ako želite kuglice ujednačeno da prelijete čokoladom, ubacite ih u lončić te ih s dve viljuške okrećite dok nisu u potpunosti preliveni čokoladom, te ih istim kašikama podignite i stavite na tanjir.

- Isto možete učiniti i tako da kuglicu nabodete na viljušku i umočite je u čokoladu.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: artur84/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare