Recepti

Samo ih dodajte u vodu: Tri pokretača metabolizma

Nije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom možete da držite telesnu težinu, ali zašto ne biste otišli i korak dalje? Dodavanjem jedne od ove tri namirnice u čašu vode podstaknućete dodatnu potrošnju kalorija i ubrzati metabolizam.

Petak, 03.01.2014.

15:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Samo ih dodajte u vodu: Tri pokretaca metabolizma Agrumi Dodavanjem agruma u vodu mozete ubrzati proces sagorevanja masnoca i imati vise energije. Limun i pomorandza posebno su dobri izvori vitamina C i pomazu u sagorevanju masnoca na celijskom nivou. To znaci da dodavanjem vitamina C mozete povecati sagorevanje masnoca, a sve sto treba je da dodate tri-cetiri tanke kriske limuna ili pomorandze u casu vode. Krastavci Ocistite organizam i podstaknite metabolizam ispijanjem case vode s krastavcima. Rezultati ovog prirodnog diuretika koji sadrzi kalijum i vitamine A i C, jesu ciscenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte sest-sedam kriski krastavca u bokal vode i nakon sto malo odstoji, pocastite se osvezavajucim napitkom. Biber Premda zaljucena voda ne zvuci primamljivo, dajte joj sansu. Istrazivanja pokazuju da kapsaicin iz bibera moze da podstakne metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te da duze zadrzava osecaj sitosti. Biber mozda sam po sebi nije dovoljno privlacan pa pokusajte sledece – izmesajte komadice jagode, borovnice i pola kasicice bibera u vodi. Dobicete iznenadjujuce slatki napitak koji ce pokrenuti potrosnju kalorija. Izvor: magazin.ba Foto: stuartmiles/freedigitalphotos.net Magazin Nije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom mozete da drzite telesnu tezinu, ali zasto ne biste otisli i korak dalje? Dodavanjem jedne od ove tri namirnice u casu vode podstaknucete dodatnu potrosnju kalorija i ubrzati metabolizam. Nije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom mozete da drzite telesnu tezinu, ali zasto ne biste otisli i korak dalje?

Agrumi

Dodavanjem agruma u vodu možete ubrzati proces sagorevanja masnoća i imati više energije. Limun i pomorandža posebno su dobri izvori vitamina C i pomažu u sagorevanju masnoća na ćelijskom nivou. To znači da dodavanjem vitamina C možete povećati sagorevanje masnoća, a sve što treba je da dodate tri-četiri tanke kriške limuna ili pomorandže u čašu vode.

Krastavci

Očistite organizam i podstaknite metabolizam ispijanjem čaše vode s krastavcima. Rezultati ovog prirodnog diuretika koji sadrži kalijum i vitamine A i C, jesu čišćenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte šest-sedam kriški krastavca u bokal vode i nakon što malo odstoji, počastite se osvežavajućim napitkom.

Biber

Premda zaljućena voda ne zvuči primamljivo, dajte joj šansu. Istraživanja pokazuju da kapsaicin iz bibera može da podstakne metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te da duže zadržava osećaj sitosti. Biber možda sam po sebi nije dovoljno privlačan pa pokušajte sledeće – izmešajte komadiće jagode, borovnice i pola kašičice bibera u vodi. Dobićete iznenađujuće slatki napitak koji će pokrenuti potrošnju kalorija.

Izvor: magazin.ba
Foto: stuartmiles/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare