Recepti

Zimski sladoled gotov u 3 koraka

Sladoled je poslastica u kojoj najčešće uživamo leti, ali je vrlo zgodno imati recept ovog omiljenog slatkiša prilagođen zimskim mesecima. U njima najčešće vlada čokolada i za razliku od leta vrlo je poželjan krem napravljen od mućenih žumanaca koji ukus sladoleda čini vrlo sličnim popularnom musu. Za slatko posle podne donosimo jedan jednostavan recept za zimski sladoled čiju bazu lako možete da menjate dodajući joj omiljene sastojke poput mlevenih oraha, badema, pistaća ili zamrznutog voća...

Sreda, 11.12.2013.

18:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zimski sladoled gotov u 3 koraka Sastojci: - 100g crne cokolade (70% kakaa) izlomljene na komadice - 300ml punomasnog mleka - 85g secera - 3 zumanca - 300 ml slatke pavlake - 6 korneta Priprema: 1. Stavite komadice cokolade i mleko u serpu, zagrevajte na laganoj vatri mesajuci dok se ne stvori glatka jednolika smesa. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. 2. Umutite secer i zumanca u gustu smesu, potom ih prelijte u serpu i dodajte otopljenu cokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mesanje dok se smesa ne sjedini. Nacin na koji cete proveriti zeljenu gustinu je da drvenu varjacu umocite u smesu, kada se smesa ne odvaja od varjace znaci da je gotova. 3. Krem ostavite da se hladi povremeno mesajuci kako bi sprecili nastanak kore na vrhu. Umutite slag od slatke pavlake i sjedinite ga s cokoladnim kremom. Smesu stavite u zamrzivac dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne. Zamrznuto ubacite u blender i bledirajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom posluzite. Savet: U sjedinjenu cokoladnu smesu i umucenu slatku pavlaku po zelji mozete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voce. Pre posluzivanja cokoladne kornete na kratko mozete umociti u rastopljenu cokoladu i posuti cimetom, rendanom belom cokoladom ili ako ste skloni novim ukusima s mlevenom ljutom papricicom. Izvor: zadovoljna.hr Foto: sxc.hu zadovoljna.hr Sladoled je poslastica u kojoj najcesce uzivamo leti, ali je vrlo zgodno imati recept ovog omiljenog slatkisa prilagodjen zimskim mesecima. U njima najcesce vlada cokolada i za razliku od leta vrlo je pozeljan krem napravljen od mucenih zumanaca koji ukus sladoleda cini vrlo slicnim popularnom musu. Za slatko posle podne donosimo jedan jednostavan recept za zimski sladoled ciju bazu lako mozete da menjate dodajuci joj omiljene sastojke poput mlevenih oraha, badema, pistaca ili zamrznutog voca... Sladoled je poslastica u kojoj najcesce uzivamo leti, ali je vrlo zgodno imati recept ovog omiljenog slatkisa prilagodjen zimskim mesecima.

Sastojci:

- 100g crne čokolade (70% kakaa) izlomljene na komadiće

- 300ml punomasnog mleka

- 85g šećera

- 3 žumanca

- 300 ml slatke pavlake

- 6 korneta

Priprema:

1. Stavite komadiće čokolade i mleko u šerpu, zagrevajte na laganoj vatri mešajući dok se ne stvori glatka jednolika smesa. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

2. Umutite šećer i žumanca u gustu smesu, potom ih prelijte u šerpu i dodajte otopljenu čokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. Način na koji ćete proveriti željenu gustinu je da drvenu varjaču umočite u smesu, kada se smesa ne odvaja od varjače znači da je gotova.

3. Krem ostavite da se hladi povremeno mešajući kako bi sprečili nastanak kore na vrhu. Umutite šlag od slatke pavlake i sjedinite ga s čokoladnim kremom. Smesu stavite u zamrzivač dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne. Zamrznuto ubacite u blender i bledirajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom poslužite.

Savet: U sjedinjenu čokoladnu smesu i umućenu slatku pavlaku po želji možete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voće. Pre posluživanja čokoladne kornete na kratko možete umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti cimetom, rendanom belom čokoladom ili ako ste skloni novim ukusima s mlevenom ljutom papričicom.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare