Recepti

Napravite domaći puter od kikirikija

Do ukusnog domaćeg namaza od kikirikija možete doći na jednostavan i brz način. Evo recepta.

Subota, 07.12.2013.

19:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Napravite domaci puter od kikirikija Puter od kikirikija mozete iskoristiti u pripremi raznih kolaca, ali ga mozete jesti i samostalno kao bilo koji namaz. Za pripremu vam je potrebno 300 grama oljustenog neslanog kikirikja i dve kasike ulja od kikirikija ili maslinovog ulja. Priprema: Kikiriki stavite u pleh, pospite uljem i promesajte. U rerni zagrejanoj na 180 stepeni pecite kikiriki izmedju 6 i 8 minuta, mesajuci na svaka dva minuta.Peceni kikiriki stavite u blender i meljite dok ne dobijet gustu masu. Gotov puter drzite u zatvorenoj tegli, a rok trajanja domaceg putera od kikirikija je trideset dana. Detaljnija uputstva za pripremu putera od kikirikija pogledajte na snimku. Izvor: stvarukusa.rs Foto: foto76/FreeDigitalPhotos.net stvarukusa.rs Do ukusnog domaceg namaza od kikirikija mozete doci na jednostavan i brz nacin. Evo recepta. Do ukusnog domaceg namaza od kikirikija mozete doci na jednostavan i brz nacin. Evo recepta.

Puter od kikirikija možete iskoristiti u pripremi raznih kolača, ali ga možete jesti i samostalno kao bilo koji namaz.

Za pripremu vam je potrebno 300 grama oljuštenog neslanog kikirikja i dve kašike ulja od kikirikija ili maslinovog ulja.

Priprema:

Kikiriki stavite u pleh, pospite uljem i promešajte. U rerni zagrejanoj na 180 stepeni pecite kikiriki između 6 i 8 minuta, mešajući na svaka dva minuta.Pečeni kikiriki stavite u blender i meljite dok ne dobijet gustu masu. Gotov puter držite u zatvorenoj tegli, a rok trajanja domaćeg putera od kikirikija je trideset dana.

Detaljnija uputstva za pripremu putera od kikirikija pogledajte na snimku.

Izvor: stvarukusa.rs
Foto: foto76/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.