Recepti

Najbolje piće za imunitet, kožu i čišćenje organizma

Voda kokosa je dobro piće, ali hranljivim materijama bogat sok aloe vere nutricionistima je ipak zanimljiviji. Osim što pomaže koži, jača imunitet i čisti organizam. Mineralima bogatom soku aloe vere pripisuje se i da uspešno smanjuje nivo holesterola u krvi, pomaže pri gubitku suvišnih kilograma, poboljšava probavu i imunitet.

Utorak, 01.10.2013.

15:34

Izvor: hrana za dušu

Default images

Podeli:

Najbolje pice za imunitet, kozu i ciscenje organizma Naime, biljka aloe vera sadrzi enzime koji su vrlo dobri za probavu i uklanjaju toksine iz tela. Aloe vera sadrzi brojne vitamine, ukljucujuci A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3, B6, te je jedna od retkih biljaka koje sadrze vitamin B12, koji pomaze rad mozga i nervnog sistema. Od minerala obiluje kalcijumom, magnezijumom, cinkom, hromom, selenom, natrijumom, gvozdjem i kalijumom. Bogata je i aminokiselinama i masnim kiselinama, koje takodje olaksavaju probavu. Jaca i prirodnu sposobnost tela da se bori s bolescu pa izbacuje toksine iz tela. Britanska nutricionistkinja Madelajn So kaze: "Aloe vera je odlicna i ako osecate bilo kakvu subjektivnu nelagodu. Umiruje unutrasnje organe i pomaze u smanjenju nadutosti". Sok ove biljke tradicionalno se koristi za ublazavanje opekotina i psorijaze, a koristi su daleko vece, posebno ako se unosi u organizam. Izvor i foto: hranazadusu.com hrana za dusu Voda kokosa je dobro pice, ali hranljivim materijama bogat sok aloe vere nutricionistima je ipak zanimljiviji. Osim sto pomaze kozi, jaca imunitet i cisti organizam. Mineralima bogatom soku aloe vere pripisuje se i da uspesno smanjuje nivo holesterola u krvi, pomaze pri gubitku suvisnih kilograma, poboljsava probavu i imunitet. Mineralima bogatom soku aloe vere pripisuje se da uspesno smanjuje nivo holesterola u krvi, pomaze pri gubitku suvisnih kilograma, poboljsava probavu i imunitet.

Naime, biljka aloe vera sadrži enzime koji su vrlo dobri za probavu i uklanjaju toksine iz tela. Aloe vera sadrži brojne vitamine, uključujući A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3, B6, te je jedna od retkih biljaka koje sadrže vitamin B12, koji pomaže rad mozga i nervnog sistema.

Od minerala obiluje kalcijumom, magnezijumom, cinkom, hromom, selenom, natrijumom, gvožđem i kalijumom. Bogata je i aminokiselinama i masnim kiselinama, koje takođe olakšavaju probavu.

Jača i prirodnu sposobnost tela da se bori s bolešću pa izbacuje toksine iz tela. Britanska nutricionistkinja Madelajn Šo kaže: "Aloe vera je odlična i ako osećate bilo kakvu subjektivnu nelagodu. Umiruje unutrašnje organe i pomaže u smanjenju nadutosti".

Sok ove biljke tradicionalno se koristi za ublažavanje opekotina i psorijaze, a koristi su daleko veće, posebno ako se unosi u organizam.

Izvor i foto: hranazadusu.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.