Recepti

Kako da napravite domaći eurokrem

Eurokrem je poslastica uz koju su generacije odrastale. Tradicionalno je obavezan sastojak palačinki. Deca posebno vole da ga mažu na hleb. Sada ga možete napraviti i u svojoj kuhinji, vrlo brzo i jednostavno i obradovati svoje najdraže.

Utorak, 18.06.2013.

15:27

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kako da napravite domaci eurokrem Potrebni sastojci: 12 kasika brasna 250 g putera na sobnoj temperature 3 jajeta 5 kesica vanilin-secera 1 l mleka 500 g secera 50 g kakao praha ili istopljene crne cokolade Priprema: Brasno sipajte u suvu serpu i przite uz stalno mesanje na tihoj vatri, da ostane belo, a dobije miris lesnika. U posebnoj ciniji penasto umutite puter, pa dodajte jaja i vanilin-secer, zatim stavite na tihu vatru uz stalno mesanje, da malo prokrcka. Kada prokrcka, ostavite da se prohladi. Secer potopite u mleko i mesajte dok se ne istopi. Kada se sve ohladi, brasno sjedinite sa puterom, jajima i vanilin-secerom i dodajte u mleko. Polako sve izmutite mikserom. Sjedinjenu masu podelite na dva dela. U jedan deo sipajte kakao ili cokoladu. U ciniju istovremeno sipajte obe mase, tako sto u jedan kraj sipate smedji, a u drugi beli fil, kasiku po kasiku. Izvor: hranazadusu.com Foto: seneraydin/sxc.hu hranazadusu.com Eurokrem je poslastica uz koju su generacije odrastale. Tradicionalno je obavezan sastojak palacinki. Deca posebno vole da ga mazu na hleb. Sada ga mozete napraviti i u svojoj kuhinji, vrlo brzo i jednostavno i obradovati svoje najdraze. Eurokrem je poslastica uz koju su generacije odrastale. Tradicionalno je obavezan sastojak palacinki. Deca posebno vole da ga mazu na hleb. Sada ga mozete napraviti i u svojoj kuhinji, vrlo brzo i jednostavno i obradovati svoje najdraze.

Potrebni sastojci:

12 kašika brašna
250 g putera na sobnoj temperature
3 jajeta
5 kesica vanilin-šećera
1 l mleka
500 g šećera
50 g kakao praha ili istopljene crne čokolade

Priprema:

Brašno sipajte u suvu šerpu i pržite uz stalno mešanje na tihoj vatri, da ostane belo, a dobije miris lešnika.

U posebnoj činiji penasto umutite puter, pa dodajte jaja i vanilin-šećer, zatim stavite na tihu vatru uz stalno mešanje, da malo prokrčka. Kada prokrčka, ostavite da se prohladi.

Šećer potopite u mleko i mešajte dok se ne istopi.

Kada se sve ohladi, brašno sjedinite sa puterom, jajima i vanilin-šećerom i dodajte u mleko. Polako sve izmutite mikserom. Sjedinjenu masu podelite na dva dela.

U jedan deo sipajte kakao ili čokoladu. U činiju istovremeno sipajte obe mase, tako što u jedan kraj sipate smeđi, a u drugi beli fil, kašiku po kašiku.

Izvor: hranazadusu.com
Foto: seneraydin/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare