Fitnes i dijeta

Vodite bitku sa viškom kilograma? Krivac bi mogao da bude vaš muž

Istraživanja su pokazala da vam vaš partner može pomoći da smršate, ali sabotirati sve vaše napore...

Utorak, 21.10.2014.

14:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sledite ova tri saveta kako biste od partnera dobili više podrške, ali ga i podstakli na promene.

Razgovarajte o ciljevima

Prvi korak bilo koje dijete je donošenje odluke i pravljenje plana, ali je podjednako bitno i razgovarati o tome sa važnim ljudima u vašem životu.

Ako vaš partner reaguje negativno na vašu odluku, pokušajte da se nađete na pola puta i za početak postavite manje drastične ciljeve.

Pitanja poput “Možemo li večeras da jedemo u 7 umesto u 8 sati? Želiš li sa mnom u šetnju? Da li bi želeo da večeras jedemo nešto drugačije?” odlični su primeri.

Zaboravite na zapovedni ton

Istraživanja pokazuju da, kada jedan partner napravi pozitivne promene u pogledu zdravlja, postoji velika verovatnoća da će i drugi učiniti isto. Međutim, ako vaš partner nije spreman na to a vi ga primoravate, izazvaćete potpuno suprotnu reakciju.

Žene starosti između 20 i 30 godina, koje su partneri podsticali na gubljenje težine, bile su skoro dvostruko sklonije prejedanju od žena na koje partneri nisu vršili nikakav pritisak u pogledu dijete, pokazali su rezultati istraživanja.

Neka vaš partner, zato, prvo primeti na vama pozitivne promene – velika je verovatnoća da će i sam biti podstaknut da učini isto.

Obratite se prijateljima

Čak i ako je vaš partner pun podrške – a pogotovo ako nije – obratite se i svojim prijateljima. Rezultati istraživanja pokazuju da smo skloni tome da jedemo ono što jedu osobe oko nas, tako da bi najbolje rešenje bilo da se povežete sa ljudima koji se hrane zdravo.

Osim toga, idealno bi bilo da se sa prijateljima okupirate aktivnostima koje nisu vezane za hranu. Na taj način, ne samo da ćete uživati uprisustvu bliskih osoba, već će i vaša dijeta uroditi plodom.

Foto: ambro/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare