Fitnes i dijeta

Za dobru liniju dovoljan vam je samo jedan minut dnevno

Izgovori da nemate vremena za fizičku aktivnost više ne vrede. Za izvođenje ovog seta od tri brzinske vežbe biće vam dovoljan samo jedan minut (na početku do dva minuta, ali kad se uhodate, sve ćete stići u 60 sekundi), a aktiviraćete sve glavne grupe mišića.

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Vežbe izvodite jednu za drugom bez pauza između. Možete ih raditi i više puta dnevno.

1. Stanite i noge raširite malo više od širine ramena. Spustite se u čučanj i položite dlanove ispred stopala. Skačite ili hodajte unazad dok vam noge nisu potpuno ispružene, zatim stisnite trbušne mišiće i zadržite pozu osam sekundi.

Zatim napravite dva skleka (na prstima, ako možete, ili na kolenima), skačući ili hodajući približite noge natrag rukama, vratite se u čučanj te se uspravite. Ponovite vežbu još četiri puta.

2. Lezite na stomak s rukama ispruženim iznad glave i ispruženim nogama. Izdužite telo, uvucite ključnu kost kako biste zaštitili donji deo leđa te u isto vreme podignite ruke i noge. Zadržite deset sekundi.

3. Legnite na leđa s rukama iza glave i dlanovima položenim na potiljak, s podignutim nogama i kolenima savijenim pod uglom od 90 stepeni. Glavu i ramena malo podignite od poda. Rotirajte torzo tako da levo rame okrenete prema desnom kolenu te istovremeno ispružite levu nogu. Promenite stranu te ponovite deset puta za svaku stranu.

foto: patrisyu/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare