Fitnes i dijeta

Vežbe za celo telo kojima ćete ojačati srce

Spremite se da se dobro oznojite...

Četvrtak, 16.10.2014.

10:49

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ponavljajte svaku vežbu oko minut pre nego što pređete na sledeću.

Skok sa ukrštenim rukama

Stanite uspravo, skupite noge, i raširite ruke, tako da vaše telo formira slovo “T”. Napravite skok tako što ćete noge raširiti u stranu i u isto vreme ukrstiti ispružene ruke (u visini grudi), a sledećim skokom se vratite u prethodni položaj. Ruke bi trebalo da ukrštate naizmenično – levu preko desne, a tokom sledećeg skoka desnu preko leve.
Ova vežba dobra je za rad srca i oblikovanje ruku i nogu.

Formiranje krsta tegovima

Uzmite u obe ruke tegove od po 1-2 kg i stanite uspravno, sa raširenim nogama. Povucite ramena nazad dok tegove dižete sa strane, dlanovima prema zemlji, ukrstite ruke dvaput u visini grudi (leva preko desne, pa desna preko leve), razdvojite ih blago ih dižući gore (u visini glave), a zatim ih spustite dole, u prvobitan položaj.
Ova vežba odlična je za ramena i trbušnjake.

Bumerang

Uzmite u obe ruke tegove od po 1-2 kg i stanite uspravno, šireći noge na razdaljinu koja je nešto duža od širine vaših ramena. Ispružite ruke u visini grudi, dlanovima ka zemlji, postavite ih u paralelan položaj i tako ispružene ih spuštajte ka spoljašnjoj strani desne butine dok savijate noge u blagi čučanj, vratite se u prethodni položaj i ponovite pokret, ovog puta usmeren ka levoj butini.
Ova vežba dobra je za rad srca i oblikovanje ruku i nogu.

Skok sa tegovima

Uzmite u svaku ruku teg od po 1-2 kg i stanite uspravno, skupite noge i savijajući laktove podignite tegove prvo do visine grudi, a onda iznad glave ispravljajući ruke, vratite ih u visinu grudi savijajući laktove, a odmah zatim napravite skok podižući tegove sa strane iznad glave, ovog puta sa dlanovima ispruženim napred.
Ova vežba dobra je za rad srca, ramena, i oblikovanje ruku i nogu.

Dizanje tegova u visini grudi

Uzmite obe ruke tegove od po 1-2 kg i stanite uspravno. Skupite noge, savijte oba lakta pod uglom od 90 stepeni u visini grudi tako da su dlanovi okrenuti jedan drugom i razdvojite ruke na stranu dok vaši dlanovi ne budu okrenuti napred. Vratite ruke u prethodni položaj (ne spuštajući ih) i ponavljajte vežbu.
Ova vežba odlična je za leđa, grudi i ramena.

Pljeskanje po ramenima

Stanite u položaj sličan onom za sklekove (stomak okrenut ka zemlji, telo ispravljeno, ruke ispružene) i ostanite u tom položaju naizmenično podižući levu ruku, pljeskajući desno rame i obrnuto.
Ova vežba odlična je za mišiće abdomena, ruke i noge.

Legionari (Burpees)

Stanite u stojeći stav. Iz stojećeg stava čučnite i postavite dlanove ispred stopala malo šire od širine ramena, bez prekida pokreta odbacite stopala unazad u poziciju za sklek, uradite sklek, odskokom vratite stopala do pozicije čučnja i ustanite.
Ova vežba odlična je za rad srca, ramena i oblikovanje ruku i nogu.

Skok-čučanj

Stanite u stojeći stav, raširite noge na širinu vaših ramena i savijte ih pomerajući kolena unazad, spustite zadnjicu dole i, dok se uspravljate, zamahnite rukama praveći skok.
Ova vežba odlična je za rad crca i oblikovanje mišića nogu i zadnjice.

Boksovanje

Stanite uspravno šireći noge na razdaljinu koja je nešto duža od širine vaših ramena, podignite pesnice na visinu grudi, i izvodite udarce naizmenično levom i desnom rukom.
Ova vežba odlična je za mišiće abdomena i ruke.

Položaj za sklek sa tegovima

Stanite u položaj za sklek i postavite tegove pored svake ruke. Uzmite prvo levom rukom jedan teg oslanjajući se na desnu, podignite prvo teg do visine grudi (ruke treba da su zabačene pozadi), zatim ka plafonu, pa ga spustite dole. Ponovite postupak, ovog puta sa desnom rukom.
Ova vežba odlična je za mišiće abdomena, leđa i ramena.

Foto: Richard foster/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare