Fitnes i dijeta

Petnaest minuta dnevno za telo u formi

Ili dokaz koliko vam je ponekad malo potrebno...

Subota, 30.08.2014.

11:30

Izvor: Cosmopolitan.rs

Default images

Podeli:

Jedna stvar je zajednička gotovo svim ženama na svetu. Sve imamo nekakvu “to do” listu, bilo na papiru ili imaginarnu, u glavi, i ona redovno sadrži vežbanje kao jednu od stvari koje moramo da obavimo, bilo kako bismo izgubili višak kilograma, bilo kako bismo održali liniju kojom smo zadovoljni. Ali uglavnom se ne pridržavamo plana jer smo uvereni kako nemamo vremena za sve obaveze koje su nam na popisu. Zato vežbanje često ispadne iz priče iako nam je, zapravo, dovoljno svega 15 minuta dnevno.

Čvrste i zategnute ruke. Ako niste zadovoljni svojim rukama ili jednostavno želite da ih malo učvrstite, zategnete ili oblikujete, stanite u lagani raskorak, ruke spustite da padaju uz telo, a zatim ih podižite u vazduh podižući tegove i stvarajući rukama oblik slova “V”. Odradite dve serije od 12-15 ponavljanja. Ako nemate tegove, poslužite se praznim flašicama vode u koje možete nasuti pesak ili kamenčiće.

Preskakanje vijače. Ova vežba je savršena za vežbanje ruku, nogu, guze, a odlična je i za vežbanje koordinacije i ravnoteže. Osim toga je i zabavna pa je odličan izbor za sve one koji ne vole monotone, dosadne i jednolične vežbe.

Džogiranje u kući. Ili imitacija džogiranja. Možda nemate vremena za trčanje napolju, ali sigurno imate koji minut ujutro pre tuširanja i spremanja za izlazak iz stana. Stojite u mestu i privlačite kolena prema grudima koliko god brzo možete. Odmarajte se u pauzama od 20 sekundi čisto kako biste došli do vazduha.

Vrtite ramenima ukrug. Ako želite da ojačate mišiće, ali vam nedostaje vremena ili novca da odete u teretanu, isprobajte kruženje rukama. Ruku spustite uz telo i kružite njome prvo 10 puta napred pa 10 puta nazad. Vežbu ponavljajte 15 minuta.

Izvor: cosmopolitan.hr
Foto: Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare