Fitnes i dijeta

Ovo je 7 najboljih vežbi za mršavljenje

Mršavljenje je ponekad jako teško za neke ljude. Pronalaženje savršenog plana za vežbanje može biti još teže. Stručnjaci su nakon obimnog istraživanja sastavili spisak od 7 vežbi koje će vam sigurno pomoći da smršate i ostanete u formi.

Ponedeljak, 25.08.2014.

13:18

Izvor: 24sata.rs

Default images

Podeli:

1. Vožnja bicikla

Ovo je nešto što verovatno već znate, ali vožnjom bicikla za sat vremena možete da izgubite do 1.000 kalorija. Da bi vam lakše objasnili gledajte ovako: kako bi skinuli 1 kilogram sala potrebno je da sagorite oko 3.600 kalorija. A ukoliko vozite bicikl tri puta nedaljeno i ne radite ništa drugo osim toga i vodite računa o ishrani, lako možete da izgbite 1-2 kilograma nedeljno.

2. Trčanje uzbrdo

Ova vežba na dva načina pomaže da sagorite najviše masti nego što je to moguće tokom vežbanja. Intervali su poznati kao odličan način da brzo pokrenete svoj metabolizam bez “žrtvovanja” mišićnog tkiva kao ostale kardio vežbe. Trčanje uzbrdo će vam pomoći da pojačate snagu tela, imate izduženije telo, pa čak će vam pomoći da ujednačite hormone.

3. Preskakanje vijače

Ovo je jedna od najčešćih kardio vežbi među bokserima i to s razlogom. Kada je neka vežba ovako intenzivna, za samo 15 minuta možete da dobijete isti efekat kao da ste vežbali 45 minuta. Kako bi izvukli maksimum iz ove vežbe koristite sistem: 3 minuta preskakanja pa 1 minut odmora.

4. Veslanje

Mašine za veslanje izgledaju čudno ljudima koji ih nisu ranije koristili, ali možete da nam verujte kada vam kažemo da je ovo jedan od najintenzivnijih treninga. Postoje različiti stepeni otpora, ali i na najnižem stepenu vaš trening će trajati samo 10 minuta.

5. Čučnjevi

Sigurno ste videli da bodibilderi jako češto rade čučnjeve, doduše sa tegovima na leđima, ali mnogo ljudi nije svesno koliko su čučnjevi teški i bez toga. Vaše noge imaju najveće grupe mišića u telu, što znači da kada ih odjednom sve aktivirate ubrzavate ceo svoj metabolizam.

6. Plank

Znate kako da uradite sklek? E sad pokušajte da stanete u poziciju za sklek i ostanite u njoj neko vreme. U početku deluje lako, ali ova vežba aktivira mišiće dužinom celog tela i toliko je efikasna da ćete njom ojačati od glave do prstiju na nogama.

7. T pushup

Ova vežba je kombinacija sklekova i čestog joga pokreta. Treba da je radite tako da u jednakim intervalima budete oslonjeni na svaku ruku. Ova vežba će biti pravi test izdržljivosti tela.

Napomena:

Ovo su sve sjajne vežbe i same za sebe, ali njih, takođe, treba da kombinujete i sa drugim vežbama. Pa tako počnite vežbanje sa čučnjevima i push up vežbama, a onda dodajte i trčanje i preskakanje vijače i na odličnom ste putu da smršate.

Izvor: 24sata.rs
Foto: David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare