Fitnes i dijeta

Izaberite idealnu dijetu koje ćete se zaista pridržavati

U većini knjiga za mršavljenje ističe se koliko brzo ili lako će kilogrami nestati, ali se retko pominje koliko dugo ćete biti u mogućnosti ili imati želje da praktikujete određenu dijetu. Evo o čemu treba voditi računa prilikom biranja dijete...

Petak, 22.08.2014.

12:22

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Hrana

Ako planirate da držite dijetu dugo, potrudite se da u nju bude uključeno mnoštvo jela koje volite, najbolje ona koja se prave od svežih i integralnih sastojaka. Prerađena i brza hrana nikada nije dobar izvor, koliko god bila pogodna i primamljiva.

Pripremanje obroka

Koliko ćete vremena morati da provedete u kuhinji od velikog je značaja. Neki ljudi uživaju u pripremanju hrane, drugima je to zamorno. Odredite probni period da vidite da li ćete novi način života moći da podnesete duže vreme.

Vizualizujte dijetu

Kada razmišljate o nekoj dijeti, pokušajte da zamislite kako ćete je uklopiti u svakodnevnicu, tj. da li će odgovarati vašem ličnom, društvenom i poslovnom životnom stilu.

Energija

Kako se osećate nakon par dana od kako ste uveli dijetu? Da li ste umorni i pospani? Ako ovo osećanje traje duže od nedelju ili desetak dana, moguće je da ne unosite dovoljno kalorija ili se ne hranite baš najzdravije. Dijeta koju je moguće dugo praktikovati treba da vam pruži mnogo energije, vitalnosti i poleta, a ne da vas čini pospanim svako popodne.

Vežbanje

Da li dijeta o kojoj razmišljate promoviše vežbanje ili vam govori da vam ono neće biti potrebno? Tačno je da nije zdravo suviše se fizički iscrpljivati, ali umerena fizička aktivnost uvek je poželjna. Dokazano je da vežba pomaže u borbi protiv mentalnih i fizičkih bolesti a pomoći će vam i da se izborite sa kilogramima.

Foto: apolonia/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare