Fitnes i dijeta

Hrana koja reguliše apetit: Jedite malo i osećajte se sito

Ne morate da se izgladnjujete ni da preskačete obroke kako bi skinuli višak kilograma. Dovoljno je da umesto kutije sladoleda pojedete neku od ovih namirnica koje će vas zasititi već nakon par zalogaja.

Petak, 25.07.2014.

15:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

1. Jabuka - pojedite jabuku pola sata pre jela i biće vam dovoljna znatno manja porcija. Vlakna i voda u jabuci zaštitiće vas i smanjiti želju za nezdravom hranom.

2. Avokado - pola avokada uz ručak "oteraće" glad do večere.

3. Grašak - ova hrana bogata proteinima, vlaknima, antioksidansima, B vitaminom i gvožđem odlično kontroliše apetit.

4. Kiseli krastavci - probiotici u kiselim krastavcima regulišu probavu i smanjuju apetit. Odlična kombinacija za mršavljenje.

5. Crna čokolada - kad vam se jede nešto slatko, pojedite par kockica crne čokolade.

6. Jaja - Ako započnete dan sa jajima, osećaćete sitost do ručka. Istraživanja su pokazala da veliki unos proteina ujutro često rezultira malim unosom kalorija tokom dan.

7. Orašasto voće - ukusna grickalica koja reguliše apetit pomoću velike količine zdravih masnoća, proteina i vlakana.

8. Voda - često se nedostatak tekućine menja sa osećajem gladi. Sledeći put kad osetite potrebu za nekim međuobrokom, popijte čašu vode i pričekajte deset minuta. Postoji velika mogućnost da će glad prestati, a vi ćete uštedeti stotine kalorija.

Izvor: index
Foto: photostock/freedigitaphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare