Fitnes i dijeta

Opasnosti sigurne zone: Izgovori koji remete fitnes rutinu

Redovno idete u teretanu, pazite šta jedete, ali se i dalje ništa ne dešava? Pročitajte koji bi uzroci tome mogli biti.

Četvrtak, 24.07.2014.

15:25

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Služite se prečicama

Da li se potpuno predajete vežbanju ili tražite sitne male izgovore da vam vežbe budu lakše? „Boli me levo koleno, pa ne mogu čučanj da uradim kako treba“; „Neću da preteram s vežbanjem imaću tešku upalu mišića sutra“, i slično... Čim izgovorite ove stvari setite se da su to obični izgovori koji će vas samo još više ušuškati u prijatnoj zoni.

Ne spavate dovoljno

Sve je teže kada ste umorni, posebno trening. Izvršite mali eksperiment i lezite ranije u krevet. Sutradan ćete uvideti da vam ništa neće pasti teško, a pomajmanje trening.

Vaša dijeta je pogrešna

Vašem telu su potrebne prave namirnice kako bi ono funkcionisalo što bolej, zato pazite šta jedete – mnogo proteina i povrća. Čak i ako se hranite kako treba, ako piletini i brokoliju dodate blok čokolade i flašu crvenog vina teško da ćete videti neke rezultate.

Radite iste vežbe

Ukoliko su vaše vežbe stalno iste i telo se neće previše menjati. Kada se duži period držite istih vežbi vaši mišići se adaptiraju na te vežbe i postaju manje efikasni u sagorevanju kalorija. Najbolje bi bilo da kombinujete razne fitnes rutine i svaku sprovodite nekoliko nedelja, zatim pređete na sledeću.

Družite se s ljudima u teretani

Jeste lepo što ste vi komunikativni i socijalno inteligentni, ali morate znati zbog čega ste tu. Ostanite fokusirani na cilj i izbegavajte da od treninga pravite društveni događaj. Ukoliko se dopisujete dok dižete tegove, pauze su duže nego što bi trebalo; ako se javljate na telefon tokom trčanja dajete sebi izgovor da usporite.

foto: mapichai; photostock/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare