Fitnes i dijeta

Kako da se osećate lakše ako se prejedete?

Skoro svi praznici su za nama, ali ostao je stomačić posle obilnih i bogatih trpeza. Evo nekoliko saveta kako da se vratite na izbalansirane obroke.

Utorak, 22.04.2014.

16:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

1. Nemojte biti previše strogi prema sebi

Možda se pojeli koji zalogaj više, ali to nije razlog da budete previše strogi prema sebi. I sami znate da ne možete da žalite za onim što se već desilo, ali ono što možete da uradite jeste da već od sutra smanjite porcije i unos slatkiša.

2.Vratiite se starom režimu ishrane

Nije problem ako ste se jedan dan jeli sve što inače ne konzumirate jer je jako kalorično. Mnogo je bitnije da se već sledećeg dana vratite na stari režim koji podrazumeva dijetalne i zdrave obroke.

3. Pijte puno vode

Bili ste na večeri na kojoj niste mogli da odolite raznim đakonijama. Nema veze jer sve što treba da uradite jeste da sutradan jedete veoma laganu hranu i pijete puno vode.

4. Istegnite se

Ukoliko ste se prejeli, sutradan se istegnite jer ćete tako ubrzati proces varenja i pomoći vašem organizmu da se oslobodi viška toksina. Neka istezanje traje nešto duže nego inače, a to će ujedno biti i odlična priprema za trening.

5. Jedite zeleniš

Ukoliko želite da pomognete vašem organizmu da sagori prethodno unete kalorije, jedite zeleno povrće koje će rasteretiti želudac i pomoći vam da se lakše rešite masnih naslaga.

6. Naspavajte se

Poznato je da je gojaznost povezana sa neispavanošću, pa ukoliko se prejeli, gledajte da se sutradan, odnosno to veče dobro naspavate.

Foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare