Fitnes i dijeta

Vežbajte prema građi vašeg tela

Lični trener poznatih holivudskih zvezda savetuje vežbanje prema tipu tela i tvrdi da se u tome krije ključ uspeha.

Četvrtak, 02.01.2014.

12:52

Izvor: Tportal

Default images

Podeli:

Vezbajte prema gradji vaseg tela Ako vam je jedna od novogodisnjih odluka i redovno vezbanje, onda bi svakako trebalo najprije dobro da upoznate gradivo kako se ne biste uzaludno mucile. Licni trener poznatih holivudskih zvezda Met Roberts kaze kako nisu za svakoga iste vezbe. Tacnije, on savetuje vezbanje prema tipu tela, a postoje cetiri tipa tela – kruska, pescani sat, jabuka i cev. Najpoznatija predstavnica tela u obliku kruske je pevacica Bijonse i prema Robertsovom savetu, zene s takvim oblikom tela treba da rade vezbe koje ce im jacati misice ruku, ali takodje treba da rade intenzivne treninge poput trcanja. Beta/AP Zene poput Kejt Vinslet, dakle one koje su gradjene poput pesacnog sata, treba da se koncentrisu na svoj abdomen i bokove, a to znaci redovno trcanje, voznje bicikla i trbusnjaci u serijama. Ako ste gradjeni poput Ketrin Zite Dzons, odnosno imate oblik jabuke, treba da se posvetite svom struku. To znaci puno kardio-vezbi, ali i vezbi za noge kako biste ih ojacale i uravnotezile izgled tela. Zene poput Kire Njatli koje imaju telo u obliku cevi treba da izbegavaju kardio-vezbe jer one doprinose mrsavljenju. Umesto toga, takve zene treba da rade vezbe snage kako bi ojacale sve misice u telu. 'Morate biti realni. Ako imate obline i gradjeni ste poput pescanog sata, onda nikada ne mozete dostici telo u obliku cevi. Svako treba da izvuce najbolje od svoga tela i zato svako treba da odabere vezbe prema obliku svoje gradje. To je jedino pametno resenje', istakao je trener Roberts. Izvor: tportal.hr Foto: marin/freedigitalphotos.net Instagram Tportal Licni trener poznatih holivudskih zvezda savetuje vezbanje prema tipu tela i tvrdi da se u tome krije kljuc uspeha. Licni trener poznatih holivudskih zvezda savetuje vezbanje prema tipu tela i tvrdi da se u tome krije kljuc uspeha.

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka i redovno vežbanje, onda bi svakako trebalo najprije dobro da upoznate gradivo kako se ne biste uzaludno mučile. Lični trener poznatih holivudskih zvezda Met Roberts kaže kako nisu za svakoga iste vežbe. Tačnije, on savetuje vežbanje prema tipu tela, a postoje četiri tipa tela – kruška, peščani sat, jabuka i cev.

*ALT

Najpoznatija predstavnica tela u obliku kruške je pevačica Bijonse i prema Robertsovom savetu, žene s takvim oblikom tela treba da rade vežbe koje će im jačati mišiće ruku, ali takođe treba da rade intenzivne treninge poput trčanja.

*ALT

Žene poput Kejt Vinslet, dakle one koje su građene poput pešačnog sata, treba da se koncentrišu na svoj abdomen i bokove, a to znači redovno trčanje, vožnje bicikla i trbušnjaci u serijama.

*ALT

Ako ste građeni poput Ketrin Zite Džons, odnosno imate oblik jabuke, treba da se posvetite svom struku. To znači puno kardio-vežbi, ali i vežbi za noge kako biste ih ojačale i uravnotežile izgled tela.

*ALT

Žene poput Kire Njatli koje imaju telo u obliku cevi treba da izbegavaju kardio-vežbe jer one doprinose mršavljenju. Umesto toga, takve žene treba da rade vežbe snage kako bi ojačale sve mišiće u telu.

'Morate biti realni. Ako imate obline i građeni ste poput peščanog sata, onda nikada ne možete dostići telo u obliku cevi. Svako treba da izvuče najbolje od svoga tela i zato svako treba da odabere vežbe prema obliku svoje građe. To je jedino pametno rešenje', istakao je trener Roberts.

Izvor: tportal.hr
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare