Fitnes i dijeta

Žene slabiji pol? Ne kada je vežbanje u pitanju

U većini slučajeva nema nikakve sumnje da su muškarci jači od žena. Brže trče, mogu da podignu teže stvari i jače da udare, ali da li to znači da su bolji u vežbanju od žena?

Četvrtak, 17.10.2013.

12:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zene slabiji pol? Ne kada je vezbanje u pitanju Uspesno lansirane pametne narukvice su pratile stopu vezbanja fitnes fanatika (ali i onih koji nisu toliko fanaticni) sirom sveta. Nose se na zglobu i beleze koliko dugo je osoba koja ih nosi vezbala, koliko je kalorija sagorela i koliko dugo je trcala. Sa svakim pokretom se zarade odredjeni poeni. Kada se uporedjuju rezultati vezbanja, ispada da su zene na vrhu sa cak pedeset poena prednosti u odnosu na muskarce u toku dana i sagore mnogo vise kalorija. Nije lose za “slabiji” pol. Dzeni Kimbel, direktorka kompanije "NikeFuel" je izjavila da uprkos predrasudama o razlikama izmedju muskaraca i zena, oba pola su prilicno dosledna kada je fitnes u pitanju. “Muskarci i zene na isti nacin koriste motivacione alatke i ostvaruju svoje ciljeve, sa istom stopom uspeha.” Filipa Roberts, ekspert u marketing za zene, smatra de se motivacija kod muskaraca i zena razlikuje. Ona je rekla : “Muskarci su prilicno kompetitivni i ovakve narukvice su sjajan nacin da svoje rezultate porede sa prijateljima, a zene su u fitnesu vise okrenute ka ohrabrivanju, podrsci i negovanju.” Medjutim, iako su motivacioni pristupi razliciti, rezultat je isti- povecana aktivnost i postignuti fitnes ciljevi. Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net Super zena U vecini slucajeva nema nikakve sumnje da su muskarci jaci od zena. Brze trce, mogu da podignu teze stvari i jace da udare, ali da li to znaci da su bolji u vezbanju od zena? U vecini slucajeva nema nikakve sumnje da su muskarci jaci od zena. Brze trce, mogu da podignu teze stvari i jace da udare, ali da li to znaci da su bolji u vezbanju od zena?

Uspešno lansirane pametne narukvice su pratile stopu vežbanja fitnes fanatika (ali i onih koji nisu toliko fanatični) širom sveta. Nose se na zglobu i beleže koliko dugo je osoba koja ih nosi vežbala, koliko je kalorija sagorela i koliko dugo je trčala. Sa svakim pokretom se zarade određeni poeni.

Kada se upoređuju rezultati vežbanja, ispada da su žene na vrhu sa čak pedeset poena prednosti u odnosu na muškarce u toku dana i sagore mnogo više kalorija. Nije loše za “slabiji” pol.

Dženi Kimbel, direktorka kompanije "NikeFuel" je izjavila da uprkos predrasudama o razlikama između muškaraca i žena, oba pola su prilično dosledna kada je fitnes u pitanju.

“Muškarci i žene na isti način koriste motivacione alatke i ostvaruju svoje ciljeve, sa istom stopom uspeha.”

Filipa Roberts, ekspert u marketing za žene, smatra de se motivacija kod muškaraca i žena razlikuje.

Ona je rekla : “Muškarci su prilično kompetitivni i ovakve narukvice su sjajan način da svoje rezultate porede sa prijateljima, a žene su u fitnesu više okrenute ka ohrabrivanju, podršci i negovanju.”

Međutim, iako su motivacioni pristupi različiti, rezultat je isti- povećana aktivnost i postignuti fitnes ciljevi.

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare