Fitnes i dijeta

Najekstremniji metod za gubljenje kilograma

Plastična mrežica koja se zašiva na jezik otežava unošenje hrane zbog čega je osoba koja se opredelila za ovakvu metodu prinuđena da unosi samo kašasta i tečna jela.

Sreda, 05.06.2013.

14:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Najekstremniji metod za gubljenje kilograma „Cudesna“ zakrpa, kako je mnogi zovu, usiva se za jezik sa sest kopci, sto unosenje hrane cini izuzetno bolnim. Ovaj metod je lansirao hirurg na Beverli Hilsu, Nikolas Curgej a pomocu njega mozete izgubiti 13,5 kilograma mesecno – naravno uz dosta bolova. Doktor Curgej upozorava da pacijenti mogu iskusiti oticanje jezika i poteskoce prilikom govora nakon obavljene intervencije. Ono sto je najvaznije jeste da se zakrpa moze nositi samo mesec dana, buduci da se nakon toga tkivo jezika regenerise, te plasticnu mrezicu integrise u njega zbog cega ju je kasnije nemoguce skinuti. U tih mesec dana, dr Curdej savetuje laganu tecnu ishranu u vrednosti 800 kalorija dnevno, koja "obezbedjuje potrebne dnevne nutritivne vrednosti". Proceduru, koja kosta dve hiljade dolara u njegovoj klinici u Los Andjelesu, obavilo je do sada 60 zena od 2009. godine. Inace, u Venecueli koja vazi za zemlju u kojoj se obavlja najvise estetskih zahvata u svetu, zene ovu plasticnu mrezicu mogu da zasiju za samo 150 dolara. "Venecuelanke jako paze na svoj izgled", rekla je Ana Marija Para, koja radi u klinici u Karakasu gde je od 2011. godine 900 zena obavilo ovaj zahvat. foto: adamr/freedigitalphotos.net Super zena Plasticna mrezica koja se zasiva na jezik otezava unosenje hrane zbog cega je osoba koja se opredelila za ovakvu metodu prinudjena da unosi samo kasasta i tecna jela. Plasticna mrezica koja se zasiva na jezik otezava unosenje hrane zbog cega je osoba koja se opredelila za ovakvu metodu prinudjena da unosi samo kasasta i tecna jela.

„Čudesna“ zakrpa, kako je mnogi zovu, ušiva se za jezik sa šest kopči, što unošenje hrane čini izuzetno bolnim. Ovaj metod je lansirao hirurg na Beverli Hilsu, Nikolas Čurgej a pomoću njega možete izgubiti 13,5 kilograma mesečno – naravno uz dosta bolova.

Doktor Čurgej upozorava da pacijenti mogu iskusiti oticanje jezika i poteškoće prilikom govora nakon obavljene intervencije.

Ono što je najvažnije jeste da se zakrpa može nositi samo mesec dana, budući da se nakon toga tkivo jezika regeneriše, te plastičnu mrežicu integriše u njega zbog čega ju je kasnije nemoguće skinuti.

U tih mesec dana, dr Čurdej savetuje laganu tečnu ishranu u vrednosti 800 kalorija dnevno, koja "obezbeđuje potrebne dnevne nutritivne vrednosti".

Proceduru, koja košta dve hiljade dolara u njegovoj klinici u Los Anđelesu, obavilo je do sada 60 žena od 2009. godine.

Inače, u Venecueli koja važi za zemlju u kojoj se obavlja najviše estetskih zahvata u svetu, žene ovu plastičnu mrežicu mogu da zašiju za samo 150 dolara.

"Venecuelanke jako paze na svoj izgled", rekla je Ana Marija Para, koja radi u klinici u Karakasu gde je od 2011. godine 900 žena obavilo ovaj zahvat.

foto: adamr/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.