Ikea traži lokaciju za tržni centar

Kompanija "Ikea" ima dugoročne planove u vezi sa investiranjem u Srbiju, izjavio je predsednik i izvršni direktor "Ikea grupe" Anders Dahlvig.

Info

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2009.

14:09

Default images

Kako je Dahlvig rekao agenciji TAnjug "Ikea" intenzivno traži lokaciju koja zadovoljava sve kriterijume za izgradnju tržnog centra u Beogradu, kao i da taj švedski proizvođač nameštaja razmatra i druge mogućnosti širom Srbije.

"Srbija predstavlja strateško tržište za našu ekspanziju u okviru regiona jugoistočne Evrope i naš tim je angažovan na dijalogu sa Vladom Srbije i drugim zvaničnicima kako bi investiciju učinili ostvarivom", rekao je Dahlvig tokom posete Hrvatskoj.

Uprkos ekonomskoj krizi, "Ikea" investiciju u Srbiji vidi kao mogućnost zapošljavanja i plan nam je da inicijalno ponudimo posao i profesionalni razvoj za više od 2.000 ljudi, istakao je on.

Dahlvig je prisustvovao sastanku u vezi sa ekspanzijom kompanije "Ikea" u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i tom prilikom naglasio dobre poslovne rezultate koje je ta kompanija ostvarila u prethodnoj godini.

Prilikom posete Hrvatskoj, Dahlvig i regionalni direktor kompanije "Ikea" za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju Dragan Skalušević, obišli su zemljište na kome će "Ikea" graditi prvu robnu kuću i tržni centar u opštini Rugvica.

Tokom prošle godine predstavnici Vlade Srbije izjavili su da "Ikea" pregovara sa Srbijom o investiciji od 1,1 milijarde evra za fabriku u našoj zemlji. Dolazak švedske "Ikee" u Srbiju najavljuje se već nekoliko godina.

"Ikea" je osnovana 1943. godine i od tada je stekla status najvećeg lanca robnih kuća za prodaju nameštaja na svetu. Ta kompanija ima više od 200 robnih kuća širom sveta u kojima radi više od 100.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: