Regionalni servis za EU integracije

U Kragujevcu je danas osnovan Regionalni servis za evropske integracije.

Info

Izvor: Beta

Sreda, 28.01.2009.

18:16

Default images

U Kragujevcu je danas osnovan Regionalni servis za evropske integracije čiji je cilj da građani šumadijskog okruga budu bolje informisani o institucijama i uređenju Evropske unije.

Regionalni servis je osnovan na inicijativu nevladine organizacije "Millenium" iz Kragujevca uz podršku Odeljenja za demokratizaciju misije OEBS-a u Srbiji i Kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji.

Menadžer u nevladinoj organizaciji "Millenium" Vladimir Paunović rekao je agenciji Beta da će Regionalni EU servis organizovati tribine, obuke i seminare u vezi sa evropskim integracijama i institucijama EU.

Informativni i edukativni sadržaji o EU biće namenjeni građanima, ali i predstavnicima privrednog sektora u Šumadijskom okrugu.

"Servis treba da pruži informacije iz različitih oblasti i otkloni neke nedoumice koje o EU, evidentno, postoje u našoj sredini", rekao je Paunović.

On je najavio da će na inicijativu Regionalnog EU servisa u lokalnoj upravi u Kragujevcu uskoro biti osnovana Komisija za evropske integracije.

Regionalni servis za evopske integracije u Kragujevcu imaće svoje predstavnike u opstinama Šumadijskog okruga - Lapovu, Batočini i Kniću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: