VMA dobila donaciju od Norveške

Miodrag Jevtić, ocenio da su pripadnici vojnog saniteta Srbije spremni i sposobni da se uklope u sve evroatlanske procese.

Info

Izvor: Beta

Petak, 29.06.2007.

13:33

Default images

Načelnik Vojno-medicinske akademije, general major Miodrag Jevtić, ocenio je danas da su pripadnici vojnog saniteta Srbije spremni i sposobni da se uklope u sve evroatlanske procese. Jevtić je rekao novinarima da će tom cilju doprineti i poljska bolnica koju je VMA danas dobila od Norveške, ističući da je želja da VMA postane regionalni vojno-zdravstveni centar jugoistočne Evrope.

Načelnik Generalštaba norveške vojske general-potpukovnik Svere Disen je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom pripadnika vojnih saniteta dve države, koja "u narednom periodu može biti još bolja".

Disen je ocenio da ta saradnja može da predstavlja i početak stvaranja multinacionalnih medicinskih jedinica "što će koristiti svima jer je obuka i školovanje medicinskog osoblja skupo".

Laka poljska bolnicu, vredna oko milion evra, namenjena je za obuku i učešće sanitetskog osoblja iz Srbije u međunarodnim mirovnim operacijama.

Donacija je nastavak vojnomedicinske saradnje uspostavljene između sanitetskih službi vojski dveju država.

Vojno-medicinska saradnja sprovodi se na osnovu plana bilateralne vojne saradnje dva ministarstava odbrane i memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti odbrane između vlada Srbije i Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: