Na putu ka Evropskoj uniji

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu 20. juna počinje konferencija posvećena aktivnoj ulozi civilnog društva na putu Srbije ka EU.

Info

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

09:01

Default images

„Srbija na putu ka Evropskoj uniji - aktivna uloga civilnog društva“ - naziv je trodnevne konferencije koja će biti održana u Beogradu, Nišu i Novom Sadu 20., 21. i 25. juna, u organizaciji ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Konferenciju sprovodi ISAC fond u saradnji sa Medija centrom, Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, Centrom za razvoj građanskog društva Milenijum, Odborom za građansku inicijativu, Konrad Adenauer fondacijom i Hajnrih Bel fondacijom.

Na skupu će učestvovati akademici, predstavnici medija i vladinih i nevladinih institucija, kao i predstavnici crkvi i verskih zajednica.

Kako je saopštila ambasada savezne Republike Nemačke u Beogradu, cilj konferencije je da otvori, podstakne i unapredi javnu debatu o  osnovnim i praktičnim pitanjima evropske budućnosti Srbije.

Takođe, organizatori skupa žele da podstaknu informisanje i uticaj na glavne donosioce odluka u zemlji, kao i na šire društvo u Srbiji i angažuju aktere javnog i civilnog društva u diskusiju i razmatranje ključnih pitanja za Srbiju i njenu Evropsku budućnost, pomeranjem debate iz glavnog grada, u druge regione u Srbiji. 

"Pridruživanje Evropskoj uniji jedan je od glavnih prioriteta spoljne politike Srbije. Da bi se ovaj cilj dostigao, celokupno društvo, a ne samo političke elite i državne institucije, moraju se aktivno uključiti i raditi na njegovom ostvarivanju. S obzirom na činjenicu da je Evropska unija složeno civilno društvo, ljudi koji najbolje mogu da predstave važnost transformacije Srbije u jedno moderno civilno društvo koje može da pruži opipljiv napredak svojim građanima kroz njihovo uključivanje u konstruktivnu debatu o uticaju na oblikovanje sopstvene budućnosti, upravo su sami akteri civilnog društva," kaže se u saopštenju nemačke ambasade u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: