Romi za međunarodnu saradnju

U Srbiji je formiran Savet Roma za međunarodnu saradnju.

Info

Izvor: Danas

Ponedeljak, 18.06.2007.

09:16

Default images

Savet je osnovan radi unapređenja položaja te nacionalne zajednice i ostvarivanja ciljeva Dekade Roma, saopšteno je u subotu.

U saopštenju se navodi da će taj savet ostvariti saradnju sa stranim i domaćim organizacijama i institucijama, kao i ambasadama radi realizacije projekata za sveobuhvatno poboljšanje položaja Roma i akcionih planova za zdravstvo, zapošljavanje, obrazovanje i stanovanje, koje je usvojila Vlada Srbije.

Savet Roma za međunarodnu saradnju osnovalo je prekjuče u Požarevcu 40 romskih organizacija iz 27 gradova, a za predsednika je izabran Miroslav Veljković.

Juče je tim povodom održan prijem kojem su prisustvovali predstavnici ambasada Japana, Gvineje i Bugarske, kao i predstavnici Vlade Srbije koji su, kako se navodi, zdušno podržali ideju o formiranju tog tela.

Šef sekretarijata za sprovođenje Dekade Roma u Službi za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Ljuan Koka je, kako se navodi, rekao da Romi ubuduće moraju svoje probleme da rešavaju u saradnji sa lokalnom zajednicom i da je značajno što su Romi postali partneri države u kojoj žive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: