Završava se misija IRD

Organizacija za međunarodnu pomoć i ravoj (IRD), posle šest godina, završava svoju misiju u Srbiji

Info

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2007.

13:07

Default images

Organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD), u proteklih šest godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Arilju, Užicu, Čajetini, Kosjeriću, Požegi i Bajinoj Bašti učestvovala je u realizaciji 265 projekata, ukupne vrednosti od oko 11 miliona dolara.

Od toga je donacija američkog naroda putem Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) iznosila 6,7 miliona dolara, saopštio je Džesi Banč (Jessi Bunch), direktor IRD za zapadnu Srbiju, na današnjoj svečanosti u Užicu.

On se tom prilikom zahvalio na saradnji lokalnim zajednicama, mnogobrojnim volonterima i nevladinim organizacijama, na kraju šestogodišnje misije IRD koja se završava 30.juna.

U Arilju su, prema rečima predsednika opštine Zorana Mićovića, uz pomoch IRD  realizovani programi vredni oko 5 miliona dolara, što je iznos dvogodišnjeg budžeta te opštine.

U užičkoj opštini realizovani su projekti vredni 3,6 miliona dolara, od čega je IRD uložio 2,4 miliona, a sredstva su utrošena u program biznis inkubatora, komunalno opremanje industrijske zone i opremanje uslužnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: