Japanski turisti dolaze u Srbiju

Dve velike japanske turističke agencije, "Miki Touris" i "Nikko Trevel", uključile su Srbiju u svoje jesenje aranžmane.

Info

Izvor: Beta

Petak, 29.09.2006.

14:56

Default images

Dve velike japanske turističke agencije, "Miki Touris" i "Nikko Trevel", uključile su Srbiju u svoje jesenje aranžmane.Japanski turisti najviše su zainteresovani za posete regionu pa tako programi, koje nude dve agencije za ovu godinu, povezuju višednevni boravak u Srbiji u okviru obilaska Hrvatske, Crne Gore i Rumunije.

To je rezultat prvog učešća delegacije Srbije na Svetskom kongresu turizma i poslovnom Medjunarodnom sajmu turizma (JATA WTF 2006) u Tokiju od 22. do 24. septembra ove godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi, predstavnici dve agencije razgovarali su na sajmu sa članovima srpske delegacije o turistickoj ponudi Srbije, uspostavljanju saradnje sa velikim agencijama u našoj zemlji i proširenju turistickih aranžmana.

"To je značajno imajući u vidu da su Japanci najveći svetski putnici i da je Srbija za njih nova i interesantna destinacija", saopštio je TOS.

Najveću pažnju Japanaca privlači kulturno-istorijska baština Srbije, prvenstveno manastiri, ali i Beograd i mogućnosti rečnog i planinskog turizma.

Kako navodi TOS, posetioci sajma detaljno su se interesovali za informacije o saobraćajnim vezama i za konkretne ponude koje se odnose na pojedine lokacije u Srbiji.

Na ovogodišnjem Medjunarodnom sajmu turizma u Tokiju učestvovalo je 770 izlagača iz 131 zemlje i posetilo ga je 106.240 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: