Letnje škole o evro-integracijama

Rumunija, Bugarska, Slovenija i Nemačka otvaraju vrata za studente zainteresovane za teme evropskih integracija.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2007.

12:54

Default images

Studenti i diplomci zainteresovani za letnje škole i seminare u inostranstvu moći će u julu i avgustu da otputuju u Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Nemačku i Azerbejdžan. Tamo mogu da učestvuju u radionicama i predavanjima na teme evropskih integracija i ljudskih prava.

Luksemburški institut za evropske i internacionalne studije organizuje seminar namenjen studentima i mladim istraživačima na temu „Budućnost evropskih integracionih pokreta".

Seminar će biti održan od 20. do 26. avgusta u Vama Veše, 50 kilometara severno od Konstance, rumunskog letovališta na Crnom moru.

Troškovi smeštaja, hrane i programa iznose 365 evra, a najbolji će dobiti stipendije.

Biografiju s preporukama i esejem treba poslati na adresu: European Cultural Centre, Bucharest, Romania najkasnije do 14. jula.

Evropska asocijacija studenata prava ELSA iz rumunskog mesta Iasi, organizuje internacionalnu letnju školu o trafikingu od 19 do 26. avgusta.

Učesnici će moći i da obiđu tamošnje kulturne i istorijske znamenitosti. Zainteresovani mogu da konkurišu preko sajta http://summerschool.iasi.elsa.ro/ najkasnije do 1. jula.

Trening seminari o ljudskim pravima biće održani od 8. do 12. avgusta u Berlinu, u organizaciji Internacionalnog omladinskog foruma. Organizator će pokriti do 70 odsto troškova prevoza, a obezbediće i smeštaj i hranu za učesnike. Konkuriše se do 5. jula preko sajta http://network-migration.org/

U Vitrovinu u Sloveniji, od 26. do 29. jula mladi iz cele Evrope debatovaće o budućnosti u Evropi. Konkurše se preko sajta http://www.summercamp2007.org/

Trening za mlade koji se bave suzbijanjem romafobije i antisemitizma organizuje u Bugarskoj od 9. do 16. avgusta Evropska omladinska fondacija. Rok za konkurisanje je 30. jun i to putem sajta www.bcrd.net/adae_bg.
Studentska organizacija AEGEE organizuje put u Lenkoran u Azerbejdžanu, na obali Kaspijskog mora, od 22 do 26. avgusta. Povod je idealan - upoznajte grad. Participacija je 60 evra, a pokriveni su troškovi smeštaja i hrane. Zainteresovani treba da se prijave beogradskom AEGEE-u do 15 jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: