EU pregovara sa Turskom

Evropska unija prihvatila je danas da proširi pregovore s Turskom o članstvu u Uniji na još dve oblasti.

Info

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2007.

12:26

Default images

EU je prihvatila da proširi pregovore s Turskom o članstvu u Uniji na još dve oblasti, izjavio je jedan evropski diplomata. Odluka je usledila pošto je Francuska sprečila Brisel da u pregovorima otvori poglavlje o turskoj ekonomskoj i monetarnoj politici, podsetio je Rojters. "Doneli smo odluku o otvaranju dva poglavlja: statistike i finansijske kontrole", rekao je diplomata koji učestvuje u pripremama za pregovore.

EU je prošle godine suspendovala pregovore o osam od ukupno 35 oblasti pošto Turska nije ispunila zahtev Unije da otvori svoje luke i  aerodrome kiparskim prevoznicima.

Glavni turski pregovarač sa EU, ministar ekonomije Ali Babadžan rekao je jutros da će Ankara nastaviti da ulaže napore kako bi ispunila uslove za priključenje Uniji bez obzira na to da li će Brisel pristati na nastavak pregovora u spornim oblastima.

"Bez obzira na to koja su poglavlja otvorena, a koja zatvorena, integrisaćemo naše zakonodavstvo i čekaćemo" dok EU ne bude spremna da prihvati Tursku za članicu, rekao je Babadžan na konferenciji za novinare u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: