Saradnja Slovenije i Crne Gore

Ministri odbrane Slovenije i Crne Gore potpisali su danas u Ljubljani sporazum o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2007.

18:22

Default images

Sporazum predviđa da Slovenija pomogne Crnoj Gori u ostvarivanju zadataka i ciljeva programa NATO Partnerstvo za mir. Ministri Karl Erjavec i Boro Vučinić su se složili da regionu Zapadnog Balkana treba pružiti evroatlantsku viziju.

Slovenački ministar, Erjavec, je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da će to biti i jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja Evropskom unijom (EU), u prvoj polovini 2008. godine.

Crnogorski ministar je rekao da je Slovenija svojim iskustvima pri ulasku u EU i NATO dobar primer za zemlje u regionu i da će Crna Gora slediti njen put.

Vučinić je, takođe, istakao da je Crna Gora u tome već napravila prve korake, ali da je pred njom "još mnogo rada pre svega u oblasti rracionalizacije vojske".

Crna Gora smatra da mora da ima malu i kvalitetnu vojsku koja bi uspešno ispunjavala zadatke i obaveze u okviru evroatlantskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: