Dogovori o Piranskom zalivu

Janez Janša i Ivo Sanader su se pre tri godine dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu, kaže Anton Rop.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2007.

09:59

Default images

Sadašnji slovenački premijer Janez Janša i predsednik hrvatske vlade Ivo Sanader 2004. godine su se dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu, izjavio je sinoć na slovenačkoj državnoj televiziji tadašnji predsednik vlade Slovenije Anton Rop.

Cilj dogovaranja predsednika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše i hrvatskog premijera je bio izazivanje graničnih incidenata, koji bi poslužili vođi tadašnje slovenačke opozicije u preizbornoj borbi za osvajanje vlasti u Sloveniji.

Prema Ropovim rečima, dogovore Janše i Sanadera uhvatila je i snimila Slovenačka obaveštajno-bezbednosna agencija (SOVA).

Ovu tvrdnju u subotu je objavio i ljubljanski list "Dnevnik", a premijer Janša je isti dan na pikniku svoje partije na pitanje novinara izjavio da "o  tome zvanično nije obavešten", i izrazio "nadu da to nije istina".

Premijer Hrvatske je za prethodnu sličnu Ropovu izjavu za komercijalnu POP TV rekao da očekuje njegovo objašnjenje, i izrazio uverenje da SOVA nije prisluškivala njega, već Janšu.

Rop je u subotu za pomenutu televiziju rekao da je SOVA pratila susedne države, posebno aktivnosti usmerene protiv Slovenije.

Sanader je, takođe, najavio da će objašnjenje potražiti i diplomatskim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: