Prvi regionalni omladinski časopis

Inicijativa mladih za ljudska prava izdaje regionalni mesečnik "Rez" koji prati događaje iz zemalja bivše Jugoslavije.

Info

Izvor: Beta

Utorak, 05.06.2007.

15:44

Default images

Magazin, takođe, predstavlja platformu za razmenu informacija i otvaranje novih komunikacija u regionu, kao i mogućnost za povezivanje i osnaživanje aktivista i aktivistkinja iz regiona. U prvom broju magazina, koji je u prodaji od 1.juna, ekskluzivno je objavljen uvodnik knjige advokata Srđe Popovića o suđenju ubicama premijera Zorana Đinđića i intervju sa poznatim hip-hop izvođačem Marčelom.

Takođe se može pročitati i o tome ko se bavi mladim ljudima u regionu, o tome kakve časopise čitaju deca u osnovnim školama Srbije, kako izgleda Inđija pred koncert Red Hot Chilli Pepersa i o novim nacionalnim simbolima Kosova.

Tekstovi će u početku biti pisani na bosanskom, hrvatskom i srpskom a ambicija je da magazin izlazi i na albanskom jeziku.

Glavni i odgovorni urednik "Rez-a" je novinar Željko Bodrožić.

Za prvi broj pisali su novinari Tanja Tagirov, Nadežda Gaće, Muharem Bazdulj, Bojan Tončić, Krenar Gaši kao novinari nagrađeni NUNS-ovim godišnjim nagradama iz oblasti istraživačkog novinarstva.

Časopis izlazi svakog prvog petka u mesecu i prodaje se u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i na Kosovu. Promotivna cena prvog broja je 100 dinara, dok će od sledećeg izdanja magazin koštati 150 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: