Turska želi Albaniju u NATO

Turska će učiniti sve što može da Albanija na aprilskom samitu NATO u Bukureštu dobije poziv za članstvo.

Info

Izvor: Beta

Utorak, 26.02.2008.

18:16

Default images

Turska će učiniti sve što može da Albanija na aprilskom samitu NATO u Bukureštu dobije poziv za članstvo, izjavio je danas u Ankari šef turske diplomatije Ali Babadžan.

"Turska će uložiti sve napore da na samitu NATO bude upućen poziv Albaniji, zajedno sa druga dva kandidata, Hrvatskom i Makedonijom", rekao je Babadžan nakon susreta s albanskim ministrom spoljnih poslova Ljulzimom Bašom u Ankari.

Baša je zahvalio Turskoj na podršci i pozdravio odluku Ankare da prizna Kosovo čime je, kako je rekao, "učvršćeno prijateljstvo" dve zemlje.

Za sada još nije doneta odluka o evenutalnom pozivu trima zemljama za članstvo u NATO. Šefovi diplomatija NATO razgovaraće o tome na sastanku u Briselu uoči bukureštanskog samita koji će biti održan od 2. do 4. aprila.

Albanija se nada da će pre ili kasnije dobiti poziv za članstvo u NATO, ali je istakla da je sprovela neophodne reforme izbornog, pravosudnog i sistema odbrane.

Albanija, Hrvatska i Makedonija su članice Jadranske povelje čiji je cilj da se olakša njihov ulazak u NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: