Pomoć za severoistočnu Srbiju

U Izvršnom veću Vojvodine juče predstavljen program "Podrška opštinama severoistočne Srbije".

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.06.2007.

08:45

Default images

Direktor Kancelarije za evropske poslove Predrag Novikov istakao je da je ovaj projekat od ključnog značaja za "izgrađivanje kapaciteta" pokrajine.

Prema Novikovim rečima, projekat je značajan i za razvoj cele zemlje. 

"U pretpristupnim fondovima očekuje nas znatan iznos sredstava, da ne pominjem stotine milona evra. Ako ne izgradimo kapacitete na lokalnom nivou, institucije koje ne mogu da pripreme i implementiraju projekte, ta pristupna pomoć neće stići u našu zemlju i mi nećemo uspeti da iskoristimo sve potencijale koje nam partnerstvo sa Evropskom unijom pruža", ukazao je Novikov. 

Prema njegovim rečima, opšti cilj programa je podizanje životnog standarda stanovništva severoistočne Srbije, a rezultati će doprineti  poboljšanju infrastrukture, povećanju zaposlenosti, smanjenju socijalnih razlika a time i smanjenju siromaštva u Banatu, Braničevu i Podunavlju.  

Paralelno sa tim programom, Evropska agencija za rekonstrukciju će obezbediti dodatnih 13 miliona evra za finansiranje prioritetnih projekata.

Ovaj trogodišnji program u vrednosti od 6,7 miliona evra finansira Evropska unija, a njime upravlja Evropska agencija za rekonstrukciju. 

Program će se realizovati u saradnji sa partnerima iz međunarodnog konzorcijuma koji predvodi holandska razvojna agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: