Terorizam na Zapadnom Balkanu

U Beogradskom centru "Sava" danas počinje međunarodna konferencija "Zapadni Balkan - kapija za terorizam i organizovani kriminal".

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.06.2007.

08:27

Default images

Prema rečima direktora Centra za antiterorizam i svetski mir, Vojislava Miloševića, glavne teme skupa biće terorističke pretnje u Evropi i svetu, sprečavanje propagande i popularizacije terorističkih organizacija i njihovih aktivnosti.

Biće reči i o modernim strategijama i regionalnom planiranju u borbi protiv terorizma, kao i o suzbijanju krijumčarenja droge i potrebi da se smanji zloupotreba droga u svetu.

Konferenciju će otvoriti direktor Centra za antiterorizam i svetski mir Vojislav Milošević, ambasadorka Izraela u Beogradu Jafa Ben Ari i američki ekspert za terorizam Tomas Krauli.

Na skupu će govoriti predstavnici ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije, predstavnici specijalizovanih agencija Ministarstva odbrane, kao i državni sekretar u tom ministarstvu Bojan Dimitrijević.

Među učesnicima je i američki ekspert za terorizam Vilijam Medigović, idejni tvorac "Houmlend sikjuriti", organizacije koja je stvorena nakon 11. septembra 2001. i povezana je sa službama CIA i FBI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: