Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 22.02.2022.

17:40

Srpski nordijci na pripremama na Jahorini

Dok je na drugom kraju sveta, u Pekingu, trajala najveća smotra zimskog sporta najbolji srpski nordijci su bili na pripremama na Jahorini.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpski nordijci na pripremama na Jahorini

Iako je Srbija imala čak tri vize za nordisjko trčanje odlukom ljudi iz Olimpisjkog komiteta Srbije ostali smo bez predstavnika u toj disciplini, pa su se svi usresredili na završetak sezone i takmičenja u Balkan kupu.

"Naš plan je da ostanemo ovde sve do Balkan kupa u Hrvatskoj, imamo odlične uslove za rad i zadovoljstvo je biti ovde", rekla nam je selektorka reprezentacije Srbije Mina Ilić.

“Po završetku ovog pripremnog ciklusa jedan deo ekipe ide u Jermeniju na Kup malih nacija, tamo će se takmičiti Ana Jeremić i Đorđe Paunović, a drugi deo reprezentacije putuje u Ravnu Goru u Hrvatskoj gde je nastavak takmičenja u Balkan kupu. Anja Ilić vodi u plasmanu seniorki i želimo da odbranimo to prvo mesto do kraja sezone. Nakon Hrvatske sledi nastavak tog takmičenja, čekaju nas trke u Bosni i Hecegovini, Rumuniji i onda završni vikend u Turskoj", istakla je Mina Ilić.

Ostaje žal što naše devojke nisu učestvovale na Olimpijskim igrama. Dok su trenirali u Bosni i Hercegovini naši reprezentativci pratili su i dešavanja u Kini. Na to se osvrnula i Mina Ilić.

"Gledali smo trku u discipline tim sprint na Igrama u Pekingu gde su Hrvatice bile 20. je plasman na koji smo i mi mogli da računamo, naš tandem Anja Ilić- Maida Drndić je po kvalitetu mogu da bude na nivou Hrvatske a to znači da bi u Pekingu bio ostvaren nabolji plasman ikada na olimpijskim igrama u nordijskim disciplinama. Ostaje nam da vredno treniramo i da se nadamo da će za Milano i naredno takmičenje biti bolje, u prilog tome podmladili smo nacionalni tim, deo koji ide u Jermeniju je naš najperspektivniji i od njih i njihove generacije možemo očekivati dobre rezultate ali se u njihov razvoj mora uložiti. To podrazumeva stručni rad ali ulaganje u infrastukturu, opremu, edukaciju i odlazak na velika takmičenja":

Put do Milana je upravo to, rad, razumevanje za problematiku “malih sportova” i ulaganje koje je do sada izostajalo. Kako smo se odnosili prema zimskom sportu takvi su i rezultati bili u Pekingu. Da može bolje- može. Da li će biti – videćemo.

Na osnovu dosadašnjih iskustava malo treba da se uloži i mnogo treba da se promeni u odnosu prema sportovima na snegu pa rezultat možda i dođe. Jedno je sigurno, ništa se neće promeniti preko noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve