Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 19.02.2022.

10:33

Treće zlato za Boljšunova u Pekingu u skijaškom trčanju

Rus Aleksandar Boljšunov osvojio je svoju treću zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u poslednjoj trci muškog skijaškog trčanja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Treće zlato za Boljšunova u Pekingu u skijaškom trčanju
Foto: Profimedia

Masovni start slobodnim stilom je zbog loših vremenskih uslova skraćen sa 50 na 30 kilometara, a Boljšunov je kroz cilj prošao za sat, 11 minuta i 32,7 sekundi.

Srebrnu medalju osvojio je njegov sunarodnik Jakimišin sa 5,5 sekundi zaostatka, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo Norvežanin Simen Hagstad Kriger koji je od pobednika bio sporiji za sedam sekundi.

Boljšunov je tako stigao do svoje treće olimpijske titule u Pekingu, a ukupno pete medalje.

Boljšunov je prethodno osvojio zlato u skiatlonu i štafeti 4x10 kilometara, srebro u trci na 15 kilometara klasičnim stilom i bronzu u timskom sprintu.

On je pre četiri godine u Pjongčangu osvojio tri srebra i jednu bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve