Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 12.02.2022.

10:40

Ženskoj ruskoj štafeti zlato u skijaškom trčanju

Ženska reprezentacija Rusije u skijaškom trčanju osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u štafeti 4x5 kilometara.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ženskoj ruskoj štafeti zlato u skijaškom trčanju
Foto: Profimedia

Tim Rusije u sastavu Julija Stupak, Natalija Neprajeva, Tatjana Sorina i Veronika Stepanova slavio je u uzbudljivoj trci rezultatom 53 minuta i 41 sekunda.

Najzaslužnija za zlato Ruskinja bila je Stepanova koja je u poslednjoj izmeni nadoknadila deset sekundi zaostatka za Nemicama.

Štafeta Nemačke je na kraju osvojila srebro sa 18,2 sekunde zaostatka za pobednicama.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popele Šveđanke, koje su od novih olimpijskih šampionki bile sporije za 20,7 sekundi.

Štafeta Norveške trku je završila kao peta. Tereza Johaug, koja je u Pekingu osvojila dve zlatne medalje, na kratko se približila vodećima, ali nije mogla više od toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve