Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 24.02.2021.

15:50

Počelo SP, nastupili i srpski nordijci

Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama počelo je u Obersdofu kvalifikacionim trkama na 5km za žene i 10km za muškarce.

Izvor: B92

Autor:B92

Počelo SP, nastupili i srpski nordijci
Foto: SSS

Naši najbolji nordijci Anja Ilić, Maida Drndić i Miloš Milosavljević, na osnovu dobrih rezultata u Svetskom kupu, izborili su učešće u glavnoj trci dok su ostali morali u kvalifikacije iz kojih je samo deset najboljih imalo prolaz.

Na žalost naši takmičari nisu izborili prolaz u glavne trke ali su kvalifikacije našim tinejdžerima dobrodošle za sticanje iskustva.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je 15-ogodišnja Dženana Hodžić koja je bila 21. u trci na 5km, a njena vršnjakinja Andrea Markovič bila je 38. Pobedila je iskusna Baiba Bendika iz Letonije.

Kod skijaša, u trci na 10km najbolji je bio Tajlanđanin Marko Čanloung, a nordijci iz Srbije bili su: Rejhan Šmrković 33, Đorđe Paunović 62, dok je Miloš Đorđević bio 67.

Mina Ilić, selektor Srbije, je istakla da su najmlađi članovi reprezentacije opravdali ukazano poverenje i da je pred njima lepa skijaška budućnost.

U četvrtak su na programu trke u sprintu u obe konkurencije, svih osam naših takmičara biće na startu kvalifikacija nakon kojih slede glavne trke te discipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve