Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 21.12.2020.

21:00

Uspešan vikend srpskih nordijaca u Drezdenu

Takmičenje u okviru svetskog kupa u Drezdenu bilo je rezultatski uspešno za srpske reprezentativce u nordijskom trčanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Uspešan vikend srpskih nordijaca u Drezdenu
Foto: Skijaški savez Srbije

Na programu su bile dve sprint discipline, pojedinačna i timska, a naši nordijci su ostvarili najbolje rezultate u svojim karijerama.

Kod devojaka Maida Drndić i Anja Ilić bile su pojedinačno 44. i 45, dok je Miloš Milosavljević u svojoj konkurenciji bio 68.

Najvredniji rezultat sa svetskog kupa iz Nemačke je 18. mesto u tim sprintu koje su ostvarile Maida Drndić i Anja Ilić.

To je našoj reprezentaciji donelo 44 poena u svetskom kupu gde sada Srbija nalazi na 17. mestu u plasmanu nacija.

Selektorka nordijske reprezentacije Mina Ilić bila je zadovoljna učinkom naše ekipe tokom prošlog vikenda.

"Ovo je trka koju smo čekali, imamo dve jako dobre takmičarke istog ranga za koje sam sigurna da zajedno mogu napraviti ozbiljne rezultate. Skijaški savez, nordijski odbor, a i mi u stručnom štabu jako verujemo da ćemo ih zajedno gledati u Pekingu i da će upravo u ovoj disciplini Srbiji doneti najbolji plasman ikada", rekla je Ilićeva.

Trkama u Drezdenu završena je takmičarska sezona u 2020. godini, sledi pauza i povratak na evropski sneg tokom novogodišnjih prazinka kada počinje tradicionalni Tur de ski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

20 d

U fokusu

Vidi sve