Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 25.12.2017.

08:13

Pobeda Damira Rastića u Erzurumu

Srpski reprezentativac u skijaškom trčanju Damir Rastić pobedio je u turskom Erzurumu u trci distance na 15 kilometara slobodnim stilom.

Izvor:

Autor:

Pobeda Damira Rastića u Erzurumu
Getty images

U konkurenciji 24 takmičara, ovaj dvadesetdevetigodišnji Sjeničanin slavio je vremenom od 36 minuta i tri desetinke, ispred domaćih predstavnika Omera Ajčičeka i trećeplasiranog Hamze Dursuna, koji su bili 25,6, odnosno 27 sekundi sporiji.

"U Sjenici nema dovoljno snega za adekvatan trening, nema ga ni u najavi u narednih 10 dana, pa sam prihvatio poziv Skijaške federacije Turske i učestvovaću na ukupno šest takmičenja u njihovoj organizaciji. Ovde su uslovi odlični. Staza je na visini od 1.800, a hotel na 2.300 metara", rekao je Rastić.

On je današnjim rezultatom zaradio 42,69 FIS bodova, što je njegov treći najbolji rezultat u karijeri.

Rastić je u turskom zimskom centru nastupio u klasiku na deset kilometara, gde je bio treći upisavši 65,93 FIS bodova, iza pobednika Dursuna i Ajčičeka.

"U Turskoj ću ostati do 4. januara. Ceo ovogodišnji program priprema i takmičenja prilagođen je Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Plan je da u Južnoj Koreji tokom februara budem u top formi. Zbog toga ovosezonski rezultati još nisu na vrhusnkom nivou, ali napredujem iz takmičenja u takmičenje, kao što želim", naveo je Rastić.

Damir Rastić će ponovo na stazu u utorak, kada će u Erzurumu biti održana još jedna trka na 15 kilometara slobodnim stilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve