Dva zlata za Srbiju u target sprintu

U Novom Sadu održan je treći Trofej Novog Sada u target sprintu, koji je prvi put imao i međunarodni karakter.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
www.serbianshooting.rs
www.serbianshooting.rs

Srpski takmičari ostvarili su dve pobede - Milana Simić bila je najuspešnija među seniorkama, a Mario Domonji među juniorima.

Takmičenje, koje organizuje Sportski klub Biatlon, okupilo je na gradskom strelištu u Novom Sadu strelce-trkače iz 10 klubova, po pet iz Srbije i Mađarske, koji su se nadmetali u pojedinačnoj konkurenciji i u miks štafetnom takmičenju u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji.

Po dogorovu trenera, timovi u miksu su bili različito kombinovani, a Domonji je u paru sa Mađaricom Mirelom Vašaš trijumfovao u juniorskom miksu“, navodi se u saopštenju iz Streljačkog saveza Srbije i dodaje da su Simićeva i Domonji bili treći u seniorskom štafetnom miksu.

U konkurenciji je, dodaju, bilo 25 takmičara, a medju njima i osmoro učesnika Prvog svetskog prvenstva u target sprintu, nedavno održanog u nemačkom Zulu.

Target sprint sastoji se od kros trčanja na 1.200 metara (3 kruga po 400 m) i gadjanja vazdušnom puškom na distanci od 10 metara.

Posle prvog i drugog kruga takmičar izlazi na vatrenu liniju i nastavlja da trči tek kada pogodi svih pet polja na meti“, objašnjavaju organizatori, te podsećaju da je Medjunarodna streljačka federacija (IS SF) disciplinu target sprint ustanovila 2013. godine.