Dva zlata za Srbiju u target sprintu

U Novom Sadu održan je treći Trofej Novog Sada u target sprintu, koji je prvi put imao i međunarodni karakter.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
www.serbianshooting.rs
www.serbianshooting.rs

Srpski takmičari ostvarili su dve pobede - Milana Simić bila je najuspešnija među seniorkama, a Mario Domonji među juniorima.

Takmičenje, koje organizuje Sportski klub Biatlon, okupilo je na gradskom strelištu u Novom Sadu strelce-trkače iz 10 klubova, po pet iz Srbije i Mađarske, koji su se nadmetali u pojedinačnoj konkurenciji i u miks štafetnom takmičenju u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji.

Po dogorovu trenera, timovi u miksu su bili različito kombinovani, a Domonji je u paru sa Mađaricom Mirelom Vašaš trijumfovao u juniorskom miksu“, navodi se u saopštenju iz Streljačkog saveza Srbije i dodaje da su Simićeva i Domonji bili treći u seniorskom štafetnom miksu.

U konkurenciji je, dodaju, bilo 25 takmičara, a medju njima i osmoro učesnika Prvog svetskog prvenstva u target sprintu, nedavno održanog u nemačkom Zulu.

Target sprint sastoji se od kros trčanja na 1.200 metara (3 kruga po 400 m) i gadjanja vazdušnom puškom na distanci od 10 metara.

Posle prvog i drugog kruga takmičar izlazi na vatrenu liniju i nastavlja da trči tek kada pogodi svih pet polja na meti“, objašnjavaju organizatori, te podsećaju da je Medjunarodna streljačka federacija (IS SF) disciplinu target sprint ustanovila 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.