Dvoje snoubordera stabilno, Hana na operaciji

Dvoje od troje članova srpske snoubord reprezentacije, koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u subotu, su u stabilnom stanju

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Lekari očekuju da će sledeće nedelje biti prebačeni u svoje matične gradove, dok je Hana Piščević u ovom trenutku na operaciji na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA),

Piščevićeva, Jelena Ignjatov i Filip Filipović smešteni su u bolnicu 22. jula, nakon što su povređeni u saobraćajnoj nesreći na autoputu, do koje je došlo kada je njihov kombi sleteo sa puta i udario u ogradu.

Povređene su u bolnici u Sremskoj Mitrovici obišli ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević.

Direktor bolnice Živko Vrcelj informisao ih je da su oba pacijenta hospitalizovana u toj ustanovi u stabilnom stanju i da će naredne nedelje biti transportovani u matične gradove.

Jelena Ignjatov ima kontuziju glave i dislokaciju vratnih pršljenova a Filip Filipović polomljena četiri rebra i lopaticu desne ruke.

"Treći povređeni reprezentativac Hana Piščević je u ovom trenutku u operacionoj sali na VMA i po završetku operacije ćemo obavestiti javnost detaljnije", navodi se u saopštenju Skijaškog saveza Srbije.

Kako se dodaje, povređeni su u razgovoru sa ministrom i predsednikom saveza pokazali zavidan moral i želju da se što pre vrate u trenažni proces.