Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 19.03.2023.

15:30

Braten osvojio mali Kristalni globus u slalomu

Norveški skijaš Lukas Braten osvojio je mali Kristalni globus u slalomu, pošto je na poslednjoj trci sezone u finalu Svetskog kupa u Soldeu osvojio drugo mesto.

Izvor: B92

Autor:B92

Braten osvojio mali Kristalni globus u slalomu
Foto: Profimedia

Švajcarac Ramon Zenhojzern pobedio je na današnjoj trci u Soldeu, pošto je ostvario vreme od minut, 54 sekunde i 87 stotinki.

Braten je osvojio drugo mesto, a za pobednikom je kasnio šest stotinki. Treći je bio još jedan Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je za švajcarskim skijašem zaostao 63 stotinke.

Braten je osvojio prvo mestu u slalomu sa 546 bodova, dok je Kristofersen drugi sa 494.

Prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa i veliki Kristalni globus osvojio je Švajcarac Marko Odermat sa 2.042 boda. On je osvojio male Kristalne globuse u veleslalomu i superveleslalomu.

Drugo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa pripalo je Norvežaninu Aleksanderu Amotu Kildeu sa 1.340, dok je treći bio Kristofersen, koji je osvojio 1.154 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve