Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 06.12.2021.

13:15

Bez publike u Nemačkoj na Novogodišnjoj turneji

Odlukom nemačkih vlasti da pooštri mere protiv koronavirusa odlučeno je da u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu neće biti publike tokom Novogodišnje turneje.

Izvor: SS

Autor: SS

Bez publike u Nemačkoj na Novogodišnjoj turneji
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Ipak, za austrijski deo najpopularnijeg takmičenja u ski-skokovima, u Insbruku i Bišoshofenu, još uvek nije doneta odluka.

Zapravo, za taj događaj ulaznice su u redovnoj prodaji kao da će biti dozvoljeno prisustvo navijača.

Iz nemačkog organizacionog odbora poručili su da će dosadašnjim kupcima karata biti vraćen celokupan iznos novca.

"Nažalost, nova odluka bavarske vlade ne daje nam manevarskog prostora. To je velika šteta jer smo posebno za Novogodišnju turneju razvili odličan koncept zaštite”,
izjavio je Florijan Stern, generalni sekretar takmičenja u Oberstdorfu, koje je na rasporedu 29. decembra.

Prvog dana 2022. godine skakači će biti u Garmiš-Partenkirhenu.

"Ne očekijemo da dođe do promene ove odluke, ali vrlo smo prilagodljivi i trebalo bi nam nekoliko sati da bi mogli početi prodavati ulaznice”, rekao je Mihael Maurer, prvi čovek takmičenja u Garmišu.

Potom se skakači sele u Austriju, najpre u Insbruk 4. januara, a potom i Bišoshofen gde će 6. januara biti završena Novogodišnja turneja četiri skakaonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve