Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 04.03.2021.

14:04

Granerud osvojio veliki kristalni globus u skijaškim skokovima

Norvežanin Halvor Egner Granerud osvojio je veliki kristalni globus kao pobednik Svetskog kupa u skijaškim skokovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Granerud osvojio veliki kristalni globus u skijaškim skokovima
Foto: Profimedia

Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da će umesto otkazanih takmičenja u Norveškoj, biti održano samo jedno dodatno takmičenje na slovenačkoj Planici.

Do kraja Svetskog kupa ostala su još tri takmičenja u Sloveniji, pa je Granerud sa 1.544 boda i matematički obezbedio trijumf, dok drugoplasirani Nemac Markus Ajzenbihler ima 1.018 bodova.

Za svaku pobedu u Svetskom kupu dobija se 100 bodova.

Prošlog meseca takmičenja u Norveškoj na skakonicama u Lilehameru, Vikersundu, Trondhajmu i Oslu otkazana su zbog strogih epidemioloških uslova za ulazak u zemlju.

Granerud je zaražen koronavirusom, zbog čega je morao pre vremena da završi nastup na Svetskom prvenstvu u nemačkom Oberstdorfu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve