"Hitna pomoć je došla, ali Mati nije disao"

Smrt Matija Nikenena pogodila je sve iskrene ljubitelje sporta širom planete.

Izvor: B92
Podeli
Photo by S&G/PA Images via Getty Images
Photo by S&G/PA Images via Getty Images

U medijima u Finskoj prenose se detalji iz njegovog do poslednjeg dana uzbudljivog života. Nikenen je preminuo u 55. godini pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Portal "Ilta Sanomat" preneo je izjave Nikenenove tašte, Mirje Talonpoike koja je o smrti sklavnog skakača saznala od svoje ćerke, Pije Nikenen.

"Pija me je pozvala oko podne, rekla mi je da je Mati preminuo. Nije nam jasno kako se to dogodilo. Pija je pokušala da mu da veštačko disanje kada je shvatila da on ne diše. Stiglo je amulantno vozilo, pokušali su da mu pomognu, ali Mati nije disao", izjavila je Nikekenova tašta.

Ona se prisetila pojedinih momenata iz njegovog života.

"Imao je jak smisao za humor, uvek je bio spreman za priču i šalu, o čemu god da je reč", rekla je Mirje.

Kaže da ga je poslednji put videla pre nedelju dana. "Uvek nam je donosio magazine. Tako je bilo i tog dana, doneo mi ih je. Bio je u žurbi, ostavio je novine i rekao da će se vratiti uskoro. To se nije dogodilo. Bio je nasmejan, ljubazan, predivan čovek".

Oboje su delili ljubav prema psima. Matiju je prošle godine uginuo pas koji je sa njim bio jako dugo. Mirje je dodala i da je svesna da će sada biti najteže njenoj ćerki Piji, koja je jako volela Matija.

"Ne znam kako će se život nastaviti. Moramo ići dan po dan. Pija se oseća užasno, Mati je otišao tako iznenanda", poručila je Nikenenova tašta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.