Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 31.10.2017.

11:59

Šlirencauer povredio koleno, propušta start sezone

Austrijski ski-skakač Gregor Šlierencauer propustiće početak sezone Svetskog kupa zbog povrede kolena.

Izvor: B92

Autor:B92

Šlirencauer povredio koleno, propušta start sezone
Foto: Getty images

Skijaški savez Austrije je objavio da je do povrede došlo prilikom pada na skakaonici u mestu Ramsau, ali da mu neće biti potrebna operacija.

Šlierencauer je desno koleno povredio i prilikom pada na takmičenju u Obersdorfu u februaru, mesec dana pošto se vratio posle jednogodišnje takmičarske pauze.

"Proći ću kroz ovo i nastaviti svoj put. Ali, neću sebe stavljati pod pritisak da se vratim za Svetski kup", naveo je Šlierencauer u saopštenju.

Šlirencauer ima 53 pobede u Svetskomkupu i 88 podijuma, dva puta je bio najbolji u sezoni, dva puta je slavio i na turneji "Četiri skakaonice", šest puta bio prvak sveta i jednom olimpijski šampion.

Nova sezona Svetskog kupa u skijaškim skokovima, u koju se ubrajaju i Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, počeće 18. novembra u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve